Marko Ravnić: Usprkos svim nedaćama, Općina Ližnjan se ubrzano razvija

LIŽNJAN – Vijećnici Općine Ližnjan – Lisignano usvojili su Proračun za 2021. – sa 12 vijećnika za i jedan suzdržan (HDZ) izglasan je temeljni financijski dokument koji je planiran u iznosu od 43 milijuna kuna.

Unatoč svim izvanrednim okolnostima, ližnjansko vijeće odlično funkcionira i donosi odluke kojima se iz godine u godinu općina Ližnjan – Lisignano sve više razvija. Tu je činjenicu komentirao predsjednik Vijeća i predsjednik ližnjanskog IDS-a Saša Škrinjar, kazavši  da „usprkos svim nedaćama izazvanim pandemijom  zajedno smo uspjeli realizirati sve zacrtane ciljeve i projekte i zbog toga se još jednom želim zahvaliti svima onima koji su tome doprinijeli svojim ustrajnim radom.“

Zahvalio se također „svima koji su svojim idejama, savjetima i primjedbama pridonijeli kreiranju ovog proračuna, a posebice brojnim mještanima čije smo prijedloge i želje nastojali uvažiti u što većem broju“. Predsjednik IDS-a Ližnjana posebno se zahvalio svim vijećnicima koji su glasanjem za proračun dali povjerenje i vjeru u realizaciju istoga. – To nam daje snagu i vjeru da je pred nama daljnji ciklus pozitivnih odluka i odlične suradnje s vijećem.

Načelnik Marko Ravnić naglasio je da će se i u 2021. veliki napori uložiti u ravnomjeran razvoj svih dijelova općine. Istaknuvši da je to jedan od najvećih prioriteta u njegovom mandatu, naveo je stoga kako se u Ližnjanu intenzivno radilo na izgradnji novog vrtića, društvenog doma, obnovi škole, kao i na realizaciji Europske ceste i glavne prometnice te budućeg turističkog naselja. U Šišanu obnovljeni su škola i vrtić, asfaltiran je veći dio prometnica te je pokrenuta inicijativa zaštite krajobraza sa zavodom za prostorno planiranje. U Valturi je obnovljena i uređena placa s kružnim tokom, novo uređeni kružni tok kod Zračne luke te je izgrađena nova vodovodna mreža u vrijednosti od 1.000.000 eura te su prometnice na novo asfaltirano. U Muntiću je uređeno školsko igralište, novo groblje s parkingom i prilaznom cestom te su postavljene sprave za vježbanje na otvorenom.

U Jadreškima je nakon 30 godina izgrađeno polivalentno igralište, napravljena je kompletna prometna i vertikalna signalizacija, uvedeno selektivno prikupljanje otpada, izgrađena je nova vodovodna mreža u dužini 1000 m te su asfaltirane sve prometnice unutar naselja. Uz sve to, uveden je besplatan Internet za sva naselja, kao i moderna led rasvjeta.

– Proračun za 2021. bit će jednako, ako ne i više ambiciozan i projektno orijentiran od ovogodišnjeg. Poseban fokus stavili smo na razvojne programe, na realne i ostvarive projekte, a posebno pažnju smo obratili da bude ujedno i socijalno osjetljiv, kazao je načelnik Ravnić napomenuvši da će se zadržati visoki standard u vrtićima i školstvu kao i u socijalnom i društveno gospodarskom programu.

– Naravno da smo i dalje orijentirani na gospodarstvo, posebice u široj zoni bivše vojne zračne luke, a obzirom na brojne zainteresirane investitore, vjerujem da bi navedena zona mogla biti pokretač istinskog razvoja industrije u našoj općini.

Na kraju, načelnik Marko Ravnić osvrnuo se na izuzetno plodnu suradnju s mještanima i vijećem. – Gotovo sve odluke donosimo konsenzusom, a u 2021. nastavit ćemo u istom duhu dijaloga i prihvaćanja svih konstruktivnih prijedloga.

– Kao i do sada, pozivam sve mještane da i u godini ispred nas budu aktivni sudionici u razvoju i životu naše Općine Ližnjan. Vrata općine širom su otvorena za sve mještane, čiji prijedlozi, sugestije, pa i kritike su dobrodošli, zaključio je načelnik Marko Ravnić poželjevši svima sretne blagdane te puno zdravlja, sreće i uspjeha u 2021. godini. 

Odgovori

Pin It on Pinterest