Miletić na 33. Saboru IDS-a: Bit ću vjetar u leđa napretku Istre! Najbolje tek dolazi!

PAZIN – Danas je na Dan zaljubljenih – Valentinovo, Istarski demokratski sabor održao 33. po redu Sabor stranke i ujedno obilježio 31. godišnjicu uspješnog političkog djelovanja.

Pazeći na zdravlje i sigurnost svih sudionika te poštujući sve propisane epidemiološke mjere, Sabor se održao u 13 lokacija diljem Istarske i Primorsko-goranske županije, koje su bile međusobne povezane putem video streaminga.

Govoreći o nadolazećim lokalnim izborima, predsjednik IDS-a i kandidat za istarskog župana Boris Miletić istaknuo je da će „posljedice pandemije sigurno obilježiti razdoblje pred nama, ali ja u tome vidim priliku da se izdignemo i napravimo veliki iskorak prema društvu najrazvijenijih regija Europe!“ – Vještina i umijeće upravljanja odredit će tko će na kraju biti pobjednik, a tko gubitnik. Drugim riječima, onaj koji bude imao rješenja i jasnu viziju oporavka taj će iz ove situacije izaći kao pobjednik.

Upravo zato, naglasio je Miletić, danas pred vama stojim pun ponosa, entuzijazma i optimizma kao kandidat IDS-a za istarskog župana. Imamo vrlo jasan cilj – da najrazvijeniju hrvatsku regiju odvedemo još korak dalje na putu razvoja i napretka! Birajući IDS, naglasio je Miletić, građani biraju rad, napredak, inovacije, pametna rješenja i zelenu ekonomiju, istodobno čuvajući sve ono što Istru čini Istrom, svojom i posebnom.

Najavivši neke od ključnih projekata njegovog mandata, Miletić je istaknuo da „ovim planom najavljujemo novo prometno povezivanje Istre, koje uključuje modernizaciju istarske željeznice i  izgradnju pomorskog putničkog terminala u Puli, širenje zračne luke Pula i istarskog Y prema Labinu“. Miletić je najavio ubrzanu digitalizaciju gospodarstva i javne uprave te konkretno ulaganje od 250 milijuna kuna za stvaranje 1.000 novih radnih mjesta.

– Jačanje zdravstva i sigurnosti naš je apsolutni prioritet. Zato ćemo dovršiti opremanje i ekipiranje nove bolnice u Puli i osnovati Istarski centar zaštite i spašavanja za objedinjavanje i podizanje efikasnosti svih žurnih službi Istre. Stvorit ćemo i nova mjesta u domovima za starije, osnivanjem Mreže Istarskih domova za starije i Fonda solidarnosti, nastavio je Miletić i dodao:

– Školstvo i obrazovanje na samom su vrhu naših prioriteta. U planu je jednosmjenska i cjelodnevna nastava u školama, uz zdravu prehranu u suradnji s lokalnim proizvođačima zdrave hrane. Novim Sveučilišnim kampusom i novim prostorom, Istarsko veleučilište nudit će moderne uvjete za studiranje i novi studiji, uz Istarski fond za stipendiranje nadarenih učenika i studenata.

Na kraju, kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić poručio je kako „vjeruje u Istru kao neuništiv prostor slobode i tolerancije. Vjerujem u Istru kao regiju stalnog rasta, napretka i novih ideja! Želim da u sljedeće četiri godine budemo još prepoznatljiviji na karti svijeta, da budemo ne jedan nego dva koraka ispred i da s još većim ponosom izgovaramo tu moćnu rečenicu – JA SAN ISTRIJAN!

– Napravimo zajedno još jedan novi iskorak, a ja vam danas obećajem – bit ću vjetar u leđa napretku Istre! Per un futuro migliore. Jer najbolje tek dolazi!, zaključio je kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić.

Odgovori

Pin It on Pinterest