Raspored programa INK Gradskog kazališta Pula za tekući tjedan

U srijedu 17. i u četvrtak 18. veljače u  20 sati na rasporedu su reprize predstave MUŽEVI I ŽENE

AUTOR: WOODY ALLEN

REDATELJ: Toni CAFIERO

IGRAJU: Valter ROŠA, Lara ŽIVOLIĆ, Luka MIHOVILOVIĆ, Mada PERŠIĆ, Gala NIKOLIĆ Matino ANTUNOVIĆ

Kazališna adaptacija filmskog scenarija MUŽEVI I ŽENE Woodya Allena po mnogima nazvan njegovim remek-djelom, u režiji i adaptaciji Tonia Cafiera bit će premijerno izvedena u četvrtak, 17. listopada u 20 sati na maloj sceni INK.

Gotovo kao i svaki drugi Allenov film, i radnja ovog smještena je u milje neurotičnih newyorkških intelektualaca te su mnogi tvrdili da film odražava prilično neugodne trenutke njegove biografije i u konačnici, 2 godine kasnije (premijera filma 1992.), raspad dugotrajne i umjetnički plodne veze s glumicom Miom Farrow. 

Mnogima će sjećanje na legendarni Allenov film biti poticaj da pogledaju predstavu, dok će drugima možda baš to biti i prepreka, rekao je redatelj Cafiero, ali odlučio sam postaviti ovaj majstorski scenarij na kazališnu scenu upravo radi toga što govori o složenosti ljudskih odnosa.

Pronicljiva i oštra analiza odnosa u braku povlači sa sobom rizik vlastitog bolnog prepoznavanja: koliko se toga gura pod tepih, do kojeg se stupnja razvija sposobnost izbjegavanja samoće, kako seks lagano ali sigurno hlapi a da o tome nitko ne izusti ni riječi…. Ukratko, to je tekst koji progovara o problemima bračnog para “u sridu”, o onome što nazivamo ljubav koju nakon nekog vremena, kad trpljenje i laž postaju svakodnevica ni sami više ne znamo kako je nazivati …

Trajanje: 100 minuta

U subotu 20,. veljače u 20 sati

na rasporedu je gostujuća predstava Kazališta Moruzgva, Zagreb

CABARET VLA VLA VLAJLAND

AUTOR I REDATELJ: Ivan Leo Lemo

IGRA: Ecija Ojdanić

„U Vla Vla Vlajland cabaretu jedna arhe/stereo tipična Vlajna hajdučki se hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkom pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, moja se Vlajna zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju.

I Ecija, moja višedesetljetna muza, i ja podrijetlom smo Vlaji iz Dalmatinske zagore pa smo ovaj kolerično melodramatični dramsko kabaretski mono maraton otrčali kozjim stazama vlaškog dijalekta. Golim smo jezicima krčili drače, nabadali smo tabane na grube augmentative, proklizavali smo niz strme litice jezičnog krajobraza koji je krški okrutan, ali i pitoreskno očaravajuć. Kakav je, da je, naš je. Nadam se da ni vlaški mentalitet, niti vlaški jezik nismo zlouporabili, već da smo ga utkali u psihoterapijsku seansu koja i nama i našem napaćenom narodu daje priliku za iscjeljujući smijeh.

Nek nam koplja dobrih namjera pogode alku vašeg srca usridu!

Hvala vam, draga publiko, što u ovim vremenima socijalne distance svojim dolaskom na našu predstavu podržavate jedno nezavisno kazalište, ali i Kazalište kao takvo.”

Ivan Leo Lemo

Trajanje: 75 minuta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest