SLOBODA ULTIMATIVNI ŠAH

Piše: Sonja Sabol

Jučer sam popratila par statusa povodom Valentinova, ispalo je da je većina samo pisala nešto što priželjkuje. Morate shvatiti da neovisno u kojem vremenu živimo, uvijek gledajte da ste prvenstveno Vi sami sretni i da kao takvi možete koegzistirati na mnogo načina bez partnera. Sloboda je nešto što dolazi u neočekivanim trenucima, ona se uči na način da osoba ulazi u dubinu sa samim sobom.

Nisam fan slavljenja Valentinova jer mi je to pomalo smiješno, iako možda neki ne znaju, taj blagdan zapravo ima jedno dublje značenje. Upravo zbog toga smatram, kako sretan dan prave zaljubljenosti može biti bilo koji dan sa voljenom osobom. Ne dan, nego život!

Kada osoba uistinu nekoga želi ona će to pokazati, dokazati i učiniti će drugu osobu najsretnijom. Imati vezu a nemati strast i ljubav s obje strane je kao izgubljena partija šaha. Osobe koje nisu jedno za drugo, prolaze kroz igru ali i  kroz gubitak, to se naprosto osjeća i vidi prostim okom. Prava zaljubljenost je kada te lice čovjeka gleda jednim posebnim pogledom u kojem se može iščitati privrženost, sloboda, strast i ljubav.

Nemojte si ”šećeriti” situacije i idealizirati ljude, kada vas netko zaista želi on će taj tren biti sa vama neovisno o tome kakva je osoba. Zbog  nekoga bi sve a radi nekoga ništa. Nemojte prizivati ljubav na egoističan način, samo da bi imali nekoga jer ćete tako svemiru poslat neispravnu poruku. Pojaviti će se baraba ili vještica.

Pustite priče ”On je teška osoba, ima težak karakter itd…”Žena sam, itekako teška i samoživa, komplicirana, svojeglava. Za pravu osobu bih učinila sve, spakirala kofere i otišla u selo,uradila nemoguće, bila bi oltar njegovih želja. Poznajem sebe, dubinu i težinu mojeg duha.

Sloboda je način u kojoj pronalazimo sebe, istražujemo svoje skrivene kutke, spoznajemo ono najgore o sebi kao i najbolje.Sloboda je lijepa, no ljubav je još ljepša! Ukoliko se takav par ljudi spoji, koji shvaćaju što znači sloboda i ljubav, tada mogu sve,onda ljubav postaje melem za srce,sloboda je onda šah koji igraju zajedno.

Sloboda te nauči mnogočemu, sloboda za mene ne znači odabir kako bih to vrijeme ispunila s nekim samo da ne budem sama. Za mene je sloboda način života, radost u danu i noći kada sam ispunjena sama sa sobom.

U šahu postoje kraljica i kralj sve ostalo su samo figure koje ih prate, tako je u slobodi. Igraš dok ti srce ne doživi ljubav. Pa ipak, da bi doživio ljubav moraš prvotno znati tko si, kakav si i jesi li spreman za ljubav.

Živite slobodu zbog sebe jer kada dođe ljubav onda ego može biti opreka i zapreka odnosa. Valentinovo i bilo koji drugi blagdan nije značajan ukoliko niste s pravom osobom. Budite sami prije negoli li učinite grešku pa si upropastite život sa nekim. Znajte što želite, to je najbitnije.

Čokolade, buketi, parfemi, nakit, bilo kakvi darovi su samo prolazni darovi. Znajte što želite od partnera, kakvu osobu želite i tada ćete moći slaviti. Šah je igra baš kao život, sloboda nam ne daje samo mogućnost da budemo sretni i zadovoljni već da iz nje također učimo.

Nikada pola, sve ili ništa to je moj odabir na kraju dana. Ljubav je epoha postojanja a da bi ju iskusili moramo biti veoma hrabri pred samim sobom. Ludilo u glavi je ništa dok ne postane ludilo u srcu.

Živite svaki dan i nemojte očajavati, ljubav je svetinja a sloboda je igra.

Zato prvo upoznajte sebe kako ne bi načinili štetu drugome.

Odgovori

Pin It on Pinterest