Miletić: Istarsko gospodarstvo izaći će iz ove situacije puno jače nego prije

LABIN – Kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić danas je posjetio Labinštinu, gdje se sastao s brojnim gospodarstvenicima s tog područja. U dvosatnom razgovoru Miletić je gospodarstvenicima  podijelio svoju viziju brzog oporavka gospodarstva od pandemije te plan za konkurentno gospodarstvo Istre.

Kandidat IDS-a za istarskog župana poručio je da ima jasan plan izlaska iz ove zdravstvene i gospodarske krize.

– Istra će iz ovoga izaći kao pobjednik! Najrazvijeniju hrvatsku regiju odvest ćemo zajednički snagama još korak dalje na putu razvoja i napretka!, kazao je Miletić najavivši da će županija u suradnji s gospodarstvenicima, konstantno osmišljavati ciljane programe financijske i stručne podrške za gospodarstvenike.

– U sljedećih 4 godine planiramo podržati 1.000 novih poduzetničkih projekata ukupne vrijednosti 600 milijuna kuna.

– Istru vidimo kao svojevrsnu meku za nove gospodarske trendove i tehnologije. Imamo sve predispozicije da našu regiju pozicioniramo kao visoko tehnološki razvijenu regiju, koja će stvarati i privlačiti stručnjake i top tvrtke. Kako bismo to postigli, kazao je Miletić, razvit ćemo ISTRALAB mrežu za poticanje inovativnih rješenja i jačanje suradnje gospodarstva, obrazovanja, znanosti i istraživanja.

Također, otvorit ćemo Coworking i Coliving prostore diljem cijele Istre, a značajna sredstva uložit ćemo u rješavanje problema prometne povezanosti Labinštine. Uskoro donosimo hitan akcijski plan pojačanog ulaganja u županijske prometnice, kako bi svako istarsko naselje bilo brzo i sigurno povezano!

– Istra je danas županija s najvećim BDP-om po glavi stanovnika u Hrvatskoj, ali tu ne namjeravamo stati. Radit ćemo neumorno s našim poduzetnicima i obrtnicima kako bismo se ubrzo mogli mjeriti i sa najrazvijenijim regijama u Europi. Jer najbolje tek dolazi! – zaključio je kandidat IDS-a za istarskog župana.   

Odgovori

Pin It on Pinterest