Kandidatkinja za načelnicu Fažane Nicoletta Balija otkrila svoje prioritete na području infrastrukture i kapitalnih investicija

PULA – „Fažana u višoj brzini, s jasnom vizijom društvenog, komunalnog i gospodarskog razvoja – to je sažetak mog plana za našu općinu koja ima sve predispozicije da postane daleko najrazvijenija općina u našoj zemlji!“, istaknula je kandidatkinja za načelnicu Općine Fažana-Fasana Nicoletta Balija predstavljajući ključne točke svog programa na području infrastrukture i kapitalnih investicija.

Uz ovu temu, ubrzo će predstaviti i preostale točke programe, koje se odnose na infrastrukturu i kapitalne investicije u Valbandonu, program za zajednicu, kulturu i sport te turizam i gospodarstvo.

– Investicije su temelj budućeg razvoja, zato one moraju biti strateški promišljene, održive i korisne za svakog člana naše zajednice. Novim smjerom upravljanja temeljenom na transparentnosti i otvorenosti, kao i na punom korištenju EU sredstava, Fažana može udvostručiti broj realiziranih projekata, kazala je Balija istaknuvši da treba pod hitno kandidirati na EU programe sve spremne, a nikad realizirane projekte.      

– Jedan od kapitalnih projekata bit će proširenje zgrade O.Š. Fažana. Projekt ćemo realizirati  uz punu podršku Istarske Županije, a time bi učenici dobili jednosmjensku nastavu, moderno opremljene i prilagođene učionice, prostor za rad i boravak – jer za nas, nastava na hodnicima nije rješenje!

– Apsolutni je prioritet pružiti mogućnost mladima da ostanu živjeti u Fažani i Valbandonu, i zato namjeravamo pokrenuti izgradnju POS stanova za mlade. Za njih imamo u planu i izgradnju Sportskog centra Fažana i skate park, kao i uređenje Doma mladih. Za najmanje, pak, postavit ćemo igrala za djecu na crnom igralištu, a vodit ćemo računa i o zelenom fondu u naselju.

Kandidatkinja za načelnicu Fažane Nicoletta Balija navela je i kako, u suradnji s Lučkom upravom, planira i proširenje kapaciteta te rekonstrukciju infrastrukture fažanske luke. – Imamo i brojne ideje kako nastaviti s uređenjem  starogradske jezgre Fažane i riješiti ključna pitanja poput pristupačnosti i sigurnosti našeg centra, s ciljem da se konačno osigura mir naših Fažanaca rezidenata.

– Fažana ima najljepšu rivu na svijetu koja zaslužuje da bude više od parkirališta! Uredit ćemo šetalište M. Tita, poštujući želje svih mještana, kao i sve zelene zone u Fažani, kazala je Balija dodajući da  „dom umirovljenika, kojeg smo mi predložili davne 2009., konačno će se realizirati. Bit će to pravi kampus za umirovljenike s fleksibilnim financijskim modelom u skladu s konkretnom potrebom i adekvatnom medicinskoj skrbi za naše starije i potrebite sumještane, s društvenim sadržajima i osiguranom prilagođenom i zdravom prehranom!“

Govoreći o cestogradnji, u narednom mandatu planiramo urediti Galižansku cestu, kao i biciklističke staze na ruti Staze Mediterana, kazala je Balija najavivši da će Općina s njom na čelu poduzeti prve korake za realizaciju trgovačko-poslovnog centra „Oliva“, u kojem bi bili smješteni sadržaji poput ambulante, ljekarne, turističke zajednice, knjižnice te poslovni inkubator.

Odgovori

Pin It on Pinterest