Miletić gospodarstvenicima u Barbanu: U županiji ćete uvijek imati pravog partnera!

BARBAN –„Mali i srednji istarski poduzetnici ključni su nositelji napretka naše regije, njih vidimo kao temelj stabilnosti Istre! U županiji će uvijek imati pravog partnera“ istaknuo je kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić na održanom sastanku s gospodarstvenicima s područja Barbana i Marčane.

Miletić je naveo da prema posljednjim podacima u Istarskoj županiji posluje 11.291 poduzetnika, koji  zapošljavaju 54.264 radnika te 7.309 obrtnika. – Poduzetnici u Istarskoj županiji čine 8,3 posto svih hrvatskih poduzetnika, stoga ne čudi da je stopa nezaposlenosti u Istri čak 39% niža od prosječne stope nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj.

U podužem razgovoru s gospodarstvenicima, Miletić se složio da se mnoga pitanja mogu i moraju rješavati na regionalnom i lokalnom nivou. – Redovna komunikacija, međusobno uvažanje i partnerski odnos, ključ su uspješne suradnje javnog i privatnog. Čvrsto vjerujemo u naše obrtnike i poduzetnike, i zato konstantno ulažemo u jačanje poduzetničke infrastrukture kako bismo gospodarstvenicima omogućili što povoljnije uvjete za njihove proizvode i usluge.

– Naš dugoročni program poticanja razvoja poduzetničkih zona u Istarskoj županiji predviđa ulaganja u razvoj 34 poduzetničke zone. Dosad ukupna ulaganja u poduzetničke zone iznose gotovo 200 milijuna kuna, pritom županija, naši gradovi općine sudjeluju s 150 milijuna kuna ulaganja.

– U skladu s potrebama današnjice, značajan iskorak u razvoju i modernizaciji poduzetničke infrastrukture činimo i  izgradnjom coworking centara diljem Istre. Naš je cilj nastaviti jačati poduzetničku klimu, a ujedno stvaramo mjesta novih vrijednosti za sve naše poduzetnike, posebice one najmlađe.

– U narednim godinama Istra će dodatno potvrditi svoju lidersku poziciju regije po mjeri poduzetnika, regije u kojem naši sugrađani, pokretači lokalnog gospodarstva, imaju mogućnost jačati poduzetničke kompetencije i razvijati svoje ideje na dobrobit cjelokupne zajednice, zaključio je kandidat IDS-a za istarskog župana.

Odgovori

Pin It on Pinterest