Gradonačelnik Boris Miletić na predstavljanju projekta KLIK Pula: ulažući u budućnost radimo ispravan korak naprijed

Gradonačelnik Pule Boris Miletić sudjelovao je na predstavljanju projektaCentra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula – KLIK Pula, u je kojem Grad Pula jedan od partnera.

U sklopu predstavljanja projekta u Edukacijsko gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegutom je prigodom organizirana specijalizirana radionica „Inovativna jela od mesa lokalne peradi“ pod vodstvom mladog i talentiranog chefa Denia Srdoča.

„Još jednom čestitam Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula što će zasluženo postati centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva te pridonijeti višoj kvaliteti strukovnog obrazovanja, ali i gospodarskom rastu. Ovim projektom, u koji su uključene čak četiri velike turističke tvrtke: Arena Hospitality, Maistra, Uniline i Valamar Riviera, omogućit će se nov, moderan pristup obrazovanju, prakticirati učenje temeljeno na radu i postići neophodnu sinergiju s poslodavcima. Želim pohvaliti vodstvo AZRRI-ja, kao i sve partnere u ovom projektu, na pravom primjeru uspješnog povezivanja javno-privatnog partnerstva. AZRRI je ustanova koja, kroz ovakve projekte i provedbom specijaliziranih radionica, još jednom potvrđuje kako svojim radom i uspjesima opravdava svoj specifičan zadatak koordiniranja proizvodnih i drugih aktivnosti u ruralnim području Istre“, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Ujedno je čestitao svim sudionicima projekta te izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem Grada Pule jer: „ulažući u budućnost radimo ispravan korak naprijed“, poručio je gradonačelnik Miletić.

Projekt KLIK Pula, koji bespovratnim sredstvima u iznosu od gotovo 45 nilijuna kuna financira Europski socijalni fond (ESF),namijenjen je uspostavi centra KLIK Pula, izradi strateških dokumenata razvoja, opremanju praktikuma specijaliziranom opremom, razvoju inovacija, edukaciji nastavnika i mentora kod poslodavaca, izradi novih kurikuluma za obrazovanje učenika i obrazovanje odraslih, provedbi specijaliziranih programa usavršavanja u skladu s trendovima u turizmu i ugostiteljstvu, povezivanju centra sa sličnim centrima u okruženju te razvoja partnerstva obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora.

Partnerstvo u projektu uključuje relevantne dionike iz privatnog, javnog i obrazovnog sektora. Posebno je značajna činjenica da su partneri u projektu čak četiri velike tvrtke (Arena Hospitality Group d.d., Maistra d.d., Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d.) koje su i u nacionalnim i međunarodnim okvirima važni dionici u sektoru turizma i ugostiteljstva. Strateški iskoraci u povećanju kvalitete obrazovanja kadrova u turizmu provodit će se u suradnji s tvrtkama za čije potrebe se školuju učenici i odrasli polaznici programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Predstavnici HGK-ŽK Pula i Obrtničke komore Istarske županije djeluju kao predstavnici niza tvrtki koji će biti krajnji korisnici rezultata projekta.

Nositelj projekta, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula u suradnji sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula i Strukovnom školom Eugena Kumičića Rovinj- Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno organizira i provodi edukacije i usavršavanja nastavnika i učenika, organizira natjecanja i sudjeluje u izradi novih strukovnih kurikuluma i programa za obrazovanja, osposobljavanje i usavršavanje odraslih. Sveučilište Jurja Dobrile važan je partner u razvoju suradnje, izradi novih kurikuluma te usklađivanju horizontalne i vertikalne prohodnosti učenika i studenata. Agencija za ruralni razvoj Istre partner je zadužen za organizaciju i provedbu niza specijaliziranih radionica usavršavanja namijenjenih zaposlenicima tvrtki i obrta u sektoru turizma i ugostiteljstva, kao i nastavnicima i učenicima turističko-ugostiteljskih škola.

Usvajanje suvremenih tehnika rada doprinosi povećanju kvalitete rada zaposlenika u turizmu i ugostiteljstvu te doprinosi povećanju kvalitete nastave u školama.

Grad Pula kao partner koji je davao dugogodišnju potporu u izradi projekta, provodi aktivnosti vezane uz vidljivost i informiranje, organizira stručne skupove važne za strateško promišljanje razvoja turizma i ugostiteljstva te organizira niz događanja za popularizaciju zanimanja i razvoj inovacija.

Projekt KLIK, u trajanju od 45 mjeseci, provodi se do kraja 2023. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest