Miletić odgovorio Vučiću: Dođite u Istru ako želite naučiti nešto o vrhunskom vinu, suživotu i toleranciji

ROVINJ – Boris Miletić, predsjednik IDS-a odgovorio je danas na izjavu Aleksandra Vučića kako je „istarska malvazija loše vino koje ništa ne valja“.

Vinske preferencije  Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dijele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju.

Gospodinu Vučiću skrećem pažnju na par činjenica. Rad i trud istarskih vinara prepoznat je u cijelom svijetu. Istarska vina redovito dobivaju zlatne medalje na svjetskim natjecanjima, a prošle godine dobila su Platinastu medalju na najvećem svjetskom natjecanju vina Decanter. Istarska malvazija po svojoj kvaliteti spada u sam vrh svjetskih vina. Osim po vinu, Istra je svjetski poznata po maslinovom ulju zbog kojeg je šest godina zaredom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu!

Srbiji želimo svako dobro u razvjianju kvalitetnih vinskih sorti, a mi smo uvijek spremni pomoći i podijeliti svoje vrhunsko znanje i iskustvo.

Kao što znate, u Istri se može puno toga naučiti, ne samo o vrhunskom vinu, nego o suživotu, otvorenosti, miru i toleranciji. Proporučio bih gospodinu Vučiću da nas posjeti i nešto nauči.  

Na kraju, nazdravljam čašom malvazije različitosti i slobodi mišljenja, a Aleksandru Vučiću šaljemo pozdrave iz krasne zemlje vrhunskog vina uz riječi velikog prijatelja Istre, našeg neprežaljenog panonskog mornara:  „Čija je Istra, njegov je svet“! Živjeli!

Odgovori

Pin It on Pinterest