Zamjenica gradonačelnika Pule: stavili smo na raspolaganje sve svoje resurse kako bi u što kraćem roku cijepili što veći broj ljudi

Pula je prvi grad u Istri u kojem je započelo masovno cijepljenje građana


Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, u pratnji načelnika Stožera civilne zaštite Istarske županije Dina Kozlevca, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr.med. Aleksandra Stojanovića, ravnatelja Istarskih domova zdravlja Ante Ivančića i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonje Grozić Živolić  posjetila je sportsku dvoranu Talijanske osnovne i srednje škole u Puli u kojoj je danas, 31. ožujka započelo masovno cijepljenje građana protiv koronavirusa.

„Grad je stavio na raspolaganje sve svoje resurse kako bi omogućili da se u što kraćem roku cijepi što veći broj ljudi. U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i Stožerom civilne zaštite Istarske županije dogovorili smo da za tu potrebu osposobimo sportsku dvoranu Talijanske osnovne i srednje škole. Očekujem od države da u što skorijem roku osigura adekvatne doze cjepiva – mi smo spremni! Vjerujem da će odaziv biti velik. Na cijepljenje gledam kao na kartu za povratak u normalan život!, poručila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Govoreći i o cijepljenju u kontekstu predstojeće turističke sezone zamjenica pulskog gradonačelnika rekla je kako moramo poslati poruku da smo sigurna destinacija te da držimo epidemiološku situaciju pod kontrolom.

„Uspjeh turističke sezone ovisit će o epidemiološkoj situaciji. Istra je prošle godine, prije pronalaska cjepiva bila sigurna destinacija, nema razloga da to ne bude i ove. Mi ćemo sa svoje strane posložiti sustav tako da možemo brzo i efikasno reagirati. Bit ćemo spremni za PCR testiranja, za  cijepljenje i za sve druge aktivnosti i akcije koje nam garantiraju da ćemo imati zdrave ljude i dobru sezonu! “, zaključila je Belci.

Načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je kako je upravo procjepljivanje stanovnika ključna aktivnost kako bi završili bitku s koronavirusom.

„Očekujem kako će količine cjepiva koje dolaze u Istru rasti. Hrvatska u travnju očekuje 500 tisuća doza te se i mi nadamo značajnijoj količini što će zahtijevati da se u svih sedam ispostava Istarskih domova zdravlja organizira masovno cijepljenje“, zaključio je Kozlevac naglasivši kako poštujući mjere koje su na snazi i u suradnji s građanima svi zajedno možemo doprinijeti da se vrlo brzo situacija poboljša i da uđemo spremni u ljetnu turističku sezonu.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je kako je sportska dvorana Talijanske osnovne i srednje škole u Puli od danas jedini cjepni punkt u Puli te da je ovaj tjedan preko 4.300 doza distribuirano u primarnu zdravstvenu zaštitu za cijepljenje populacije u Istarskoj županiji.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić pojasnio je kako će se prvoga dana cijepiti 648 građana s prvom dozom Pfizera, a u naredna tri dana u Puli će se cijepiti ukupno 1.800 građana.

Nakon Pule, masovno cijepljenje građana idući tjedan započet će u Poreču u sportskoj dvorani Žatika.

Dosad je u IŽ cijepljeno preko 20 tisuća osoba s jednom dozom te je oko 5 tisuća procijepljeno s dvije doze.

Odgovori

Pin It on Pinterest