Sergijevaca 13 dotjerana uz pomoć gradskog projekta „Dolcevita“

Stambeno poslovna zgrada na adresi Sergijevaca 13, svoju oronulu fasadu zamijenila je novim osvježenim, oku ugodnim, decentnim izgledom.

Ukupna investicija koja se odnosi na radove obnove krovišta i pročelja, izvođene u periodu od 24. studenog 2020. do 1. ožujka ove godine, iznosila je 382.743,25 kuna, dok je za izradu projektne dokumentacije izdvojeno 6.250,00 kuna. Grad Pula putem projekta Dolcevita pomaže suvlasnicima sa bespovratnim sredstvima u iznosu od ne malih 103.125,00 kuna što predstavlja nešto više od 26 posto vrijednosti investicije.

Do sada je kroz ovaj hvalevrijedan projekt sufinancirana obnova ukupno 66 građevina, od kojih je 42 unutar Zaštićene kulturno-povijesne cjeline i 24 izvan zone zaštite.

„Financijska pomoć koja se putem ovog projekta pruža nije beznačajna te nerijetko predstavlja ključni faktor u odluci suvlasnika da se upuste u uređenje svojih građevina.  Osluškujući potrebe građana, Grad Pule je „Dolcevitu“ kroz vrijeme razvijao a sve kako bi, što je moguće više, pomogli našim sugrađanima i doprinijeli vizuri tritisućljetne Pule.“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.  

Podsjetimo, kroz projekt Dolcevita Grad Pula, zajedno sa suvlasnicima zgrada, sudjeluje u financiranju obnove pročelja i krovišta zgrada u staroj gradskoj jezgri ali i šire, na posebno frekventnim pješačkim i kolnim pravcima.  U zadanim prepozicijama, suvlasnici mogu ostvariti sufinanciranje do maksimalnih 178 tisuća kuna po zgradi u zoni prioriteta, odnosno 133 tisuće izvan zone prioriteta, a dio sredstava za obnovu moguće je ostvariti i temeljem suvlasničkog udjela Grada Pule u poslovnim prostorima ili stanovima pojedine zgrade.

Također, u slučajevima kad su ulična pročelja građevina u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini obnovljena u recentnom razdoblju, predviđena je mogućnost obnove i/ili zamjene dotrajale stolarije.

Osim toga, građani imaju mogućnost i sufinanciranja uklanjanja grafita na području cijeloga grada, a sve kako bi se u konačnici dodatno uljepšao grad.

Odgovori

Pin It on Pinterest