GRANDE FINAL

Piše: Sonja Sabol

Da li Vam se ikada dogodilo da vas netko kopira a ne poznaje vas. Ne zbog toga jer se toj osobi sviđate ili gaji neku simpatiju prema vama, imate isti ukus što se tiče oblačenja,već jer je shizoidna i tajno prati svaki vaš pokret, energiju,izgled…

Uočila sam kako me jedna dotična djevojka kopira u svemu. Rekoh si ma nema šanse da zna tko sam ja, ali … Štoviše, čak sam svojoj prijateljici Miji rekla ”Hej vidi ovo, jel ti misliš da ona mene kopira?” Čak je i ona rekla ”Ma ne vjerujem ali nikada ne znaš.” Prvo sam vidjela po nekim detaljima da imamo sličan ukus, no zanemarih… Dva mjeseca kasnije sve je počelo biti previše slučajno.

Malo pomalo shvatila sam da ona mene zaista kopira u svemu, osim lažnim noktima i trepavicama koje ja ne stavljam. Držanje, poze na slikama, pokreti ruku, namještanja glave i tijela. Sve je više počela ličiti na wanna be me. Kasnije sam saznala da ona vrlo dobro zna tko sam ja.

Zapravo nitko joj nije rekao dok je bila mala curica, da kopije ne traju te da je Barbie samo jedna. Izgleda nakaradno a da stvar bude gora ona je to počela svjesno raditi zbog lika iz noćne more koji joj se sviđa. Međutim, pošto ja ne želim likove s psihijatrije ni gospodu s gerijatrije, rekla sam istom ”Hasta la vista baby”

Pokušavajući biti kao ja, svakim je danom počela ličiti sve više na mene. No to je onaj tzv. horor kada misliš da izgledaš dobro a izgledaš jezivo, pomalo zastrašujuće. Onda se ja u sebi zapitam ”Je li ona normalna, što s njom nije uredu?” Počela je svakih par dana stavljati slike na svoj Instagram profil ne bi li joj ovaj lajkao.

Koliko god bio narcisoidan i on je shvatio kako nisu ”Perfekt match”. Došlo mi je da joj se javim i kažem ” Dosadna si mu, nezanimljiva. Ne zna što bi sam sa sobom a kamoli s tobom ovakvom.”

Na kraju zaista i vrijedi ona zlatna ”Kako siješ tako ćeš i žeti.”Niske cure i jesu za visoke dečke, nekako se podudaraju s IQ om.

Kako će ova serija završiti? Pa realno to je završeno. On je ionako narcisoidan, osuđen do kraja života da ne osjeća empatiju prema ikome, stoga svi njezini hashtagovi ispod slika #shine#vouge#beautiful -nisu pomogli… Ako ti sijaš, pa što onda ja radim? Gorim sestro. U tome i jest razlika između nas dvije. 

Cure nemojte si dozvoliti da radite očajničke stvari, uredu je da vam se netko sviđa i da se zaljubite pa učinite neke besmislene poteze no kopirati neku osobu, bivšu curu ili ženu je apsurd. Stoga dotičnoj savjetujem da nastavi pozirati uz Caffe latte, Coca colu jer nije dorasla žestokom piću.

Kada pijem sasvim mi je dovoljno dvije čaše pjenušca, te čaše su male no dublje negoli tuđa pamet. Štoviše, sigurna sam da će ovo biti pročitano s obje strane. Njemu nemam što reći jer mu je već sve rečeno i zna gdje mu je mjesto, a tebe Rubi lijepo molim da se više ne sramotiš i ne radiš ruglo sa sebe. Nisi hrabra lavica već pasivna mačkica, stoga nemoj da moram postati ”zgodna a nezgodna”.

Poruka svega jest da se određeno vrijeme možemo svi praviti glupi ali kada postane gužva u 16 ercu, onda igramo opako. Draga, nadala si se da će te psihopata voljeti, to je tek nemoguća misija a on nije Tom Cruise i neće te spasiti. 

Odgovori

Pin It on Pinterest