Na Valkanama se postavlja novi dio rukohvata na rampu namijenjenu osobama s invaliditetom

Nakon što je u siječanjskom nevremenu uništen dio rukohvata na rampi namijenjenoj za ulazak u more osoba s invaliditetom koja se nalazi na zapadnoj obali Valkana Grad Pula je, radi sigurnosti, pristupio uklanjanju istoga te pokrenuo aktivnosti nabave novog dijela rukohvata koji će se sutra, 30. travnja 2021. godine montirati na predmetnu rampu za ulazak u more. 

S radovima će se započeti u ranim jutarnjim satima, kada je morska mijena odgovarajuća. Vrijednost novog rukohvata iznosi nešto više od 40 tisuća kuna.

Kada govorimo o recentnim ulaganjima u kupalište Valkane, osim aktivnosti formiranja hodaće staze s opremom na Valkanama koje su upravo u tijeku i provode se u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz partnerstvo Grada Pule i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, svakako je bitno spomenuti da je nedavno saniran i istočni mol, u koji projekt se krenulo se kako bi se kupačima osigurali kvalitetniji uvjeti odmora i relaksacije na jednom od najposjećenijih gradskih kupališta. Ova gradska investicija iznosila je nešto više od 287 tisuća kuna.

Radovi sanacije istočnog mola bili su planirani još u proljeća prošle godine kako bi kupači prije početka sezone kupanja imali uređen mol, no na žalost, zbog okolnosti uzrokovanih virusom COVID- 19 u datom periodu iz opravdanih razloga nije bilo moguće započeti s radovima niti ih je kasnije bilo moguće planirati da se izvedu do početka ljetne sezone. Radovi sanacije istočnog mola bili su planirani još u proljeća prošle godine kako bi kupači prije početka sezone kupanja imali uređen mol, no na žalost, zbog okolnosti uzrokovanih virusom COVID- 19 u datom periodu iz opravdanih razloga nije bilo moguće započeti s radovima niti ih je kasnije bilo moguće planirati da se izvedu do početka ljetne sezone.

Nadalje, navedimo da je, osim radova na rekonstrukciji/sanaciji istočnog mola, zbog sigurnosti korisnika prostora uklonjen derutni mol na zapadnoj strani kupališta koji je prijetio urušavanju, te se sanirao i dio obale gdje je bio mol. Isto tako saniran je i dio obalnog zida koji se nalazi ispod dvosmjernog dijela prometnice Lungomare, a koji je također bio devastiran uslijed snažnih udara valova u prosincu prošle godine.

Kao što je već istaknuto kupalište Valkane predstavlja jednu od posjećenijih ljetnih lokacija Puležana stoga se vodi računa da se kontinuirano uređuje i nadopunjuje sadržajima. U prethodnom razdoblju je, primjerice,  uređena centralna zona kupališta, odnosno sanirana betonska ploča i odvod centralne zone kod tuševa, uređen je kupališni objekt i sanitarni čvor, teren za odbojku na pijesku, uređena je interna vodovodna infrastruktura, uređena su sunčališta na sjeverozapadnoj strani kupališta, postavljene su nove ljestve za ulazak u more, uređeni su centralni i bočni mol, kupalište je obogaćeno sa stolovima, klupama i drugo što je sve utjecalo na dodatno podizanje kvalitete plažnog prostora za sve posjetitelje kupališta.

Odgovori

Pin It on Pinterest