Prijem u Komunalnoj palači za dobitnike ovogodišnjih priznanja Grada Pule

Povodom 5. svibnja, Dana oslobođenja i Dana Grada Pule, u prostorijama Komunalne palače održan je službeni prijem dosadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Tiziana Sošića za dobitnike ovogodišnjih priznanja Grada Pule.


Ovom je prigodom Tiziano Sošić, u ime Gradskoga vijeća, čestitao svim dobitnicima na njihovom iznimnom doprinosu i djelima kojima su zauvijek zadužili ovaj grad i učinili ga ponosnim.


Poveljom Grada Pule nagrađeno je Kulturno-umjetničko Društvo „Matko Brajša Rašan“ za 70. godišnje kulturno umjetničko stvaralaštvo, izniman doprinos očuvanju identiteta i glazbene baštine istarskog podneblja te promicanje kulture i ugleda Grada Pule.


Prijemu su prisustvovale predsjednica Bojana Turčić i tajnica Ljiljana Maršić koje su svoj rad u „Brajši“ opisale kao jednu veliku obitelj punu dobre volje koja uživa u glazbi, te zahvalile g.Sošiću i Gradu Puli na priznanju i podržavanju njihovog rada. Dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća, Tiziano Sošić, zahvalio je kulturnom društvu na svim godinama obogaćivanja grada svojim radom: “Uz osnovne potrebe u jednom životnom ciklusu neophodna je kultura i glazba stoga Vam hvala na promicanju zborske glazbe od 1951. godine do danas“ dodao je Tiziano Sošić.


Grbom Grada Pule u znak javnog priznanja za postignute izvanredne sportske rezultate i osobite uspjehe u prethodnoj godini nagrađen je Robert Klačar. Vrhunski sportaš Judo kluba „Istarski borac“ iz Pule, sa osvojenom srebrnom medaljom u studenom 2020. godine na Europskom prvenstvu za mlade seniore u kategoriji do 66 kg, dao je značajan doprinos razvoju sporta i ugleda Grada Pule, a prijemu je prisustvovao u pratnji trenera judo kluba Istarski borac, Deana Ilića.


Tiziano Sošić izrazio je zadovoljstvo primivši mladog judaša tim više što se šalje poruka mladima našeg grada da se priključe sportu te je osim uspjeha i nagrada vidljiv marljivi rad i trud, pa time Klačar predstavlja jedan vrijedan i zdrav uzor omladini našeg Grada, rekao je Sošić.

Nagradu Grada Pule nagrađenim za vrhunski spoj fotografskog umijeća i zanata kojim nam ostavlja u naslijeđe bogat fundus fotografija raskošne vizure i ljepote grada, dajući vrijedan doprinos razvoju kulture i ugleda Grada Pule dobio je Duško Marušić Čiči fotograf i fotoreporter. Poznat po svom radu, rado viđen na našim ulicama, mnogima znan, jednostavan i nenametljiv, a posvećen fotografiji kroz cijeli svoj život, tako je Tiziano Sošić opisao nagrađenog Duška Marušića, čestitajući mu na ovoj hvalevrijednoj nagradi.


U pratnji supruge Sonje, uvijek dobro raspoložen, Duško Marušić, zahvalio je Gradu na nagradi i građanima na podršci, lijepim riječima i nominaciji.
Nagrada i druga priznanja bit će uručeni dobitnicima 5. svibnja, na svečanosti obilježavanja Dana grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest