Telemach Hrvatska donirao bespilotni dron JVP Pula

U tjednu obilježavanja Dana sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, Javna vatrogasna postrojba Pule ususret nadolazećoj protupožarnoj sezoni preuzela je svoju novu bespilotnu letjelicu koja će joj znatno pomoći u kvalitetnijem radu i omogućavanju sigurnosti građanima. Novi dron je dio hvalevrijedne donacije Telemacha Hrvatska u sklopu društveno odgovornog projekta DRONacija, a u sklopu kojeg Telemach Hrvatska već četvrtu godinu za redom donacijom dronova podržava vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj.

„Javna vatrogasna postrojba Pule vodeća je snaga vatrogastva u Istarskoj županiji i šesta po veličini postrojba u Republici Hrvatskoj. Ponosni smo na njihovu motiviranost i predanost poslu. Moderna tehnologija poput korištenja dronova u vatrogastvu ima veliku ulogu jer im omogućuje dodatnu fleksibilnost, brzinu i pomoć posebice u izviđanju nepreglednog terena iz zraka. Iznimno mi je drago da će jedan dron od sada biti u rukama naših vatrogasaca u Puli i zahvaljujem se Telemachu Hrvatska na ovoj vrijednoj donaciji“, izjavio je pročelnik ureda Grada Pule Aleksandar Matić koji je u ime Grada Pule prisustvovao primopredaji donacije.

Donirani dron vatrogascima JVP-a Pula će omogućiti rano otkrivanje požara, što je nužno za učinkovitiju prevenciju šteta uzrokovanih požarima i praćenje napretka u gašenju s udaljene lokacije, ali i doprinijeti većoj sigurnosti vatrogasaca i građana.

Primopredaja donacije se odvijala u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, te je organizator događanja vodio brigu o pridržavanju mjera svih sudionika.

Telemach Hrvatska jedna je od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj i dio United Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi, u sklopu koje u Hrvatskoj posluju još i televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV te portal dnevnik.hr.

Odgovori

Pin It on Pinterest