Sanacija prometnice u Ulici 43. istarske divizije

Uređenjem prometne infrastrukture podiže se razina sigurnosti i prometne protočnosti

U sklopu redovitog održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Pule, koje izvodi društvo Cesta d.o.o., nastavlja se s izvođenjem radova sanacije kolničke konstrukcije s ciljem dodatnog povećanja sigurnosti prometovanja i prolaska pješaka.

U tom kontekstu sljedeći tjedan započet će izvođenje radova na sanaciji dijela Ulice 43. istarske divizije. Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni radovi će se izvršiti u razdoblju od 10. do 19. svibnja 2021. godine.

Zahvat sanacije oštećene kolničke konstrukcije u punom profilu obuhvatit će potez od  Mutvoranske do Kastavske ulice.

Osim sanacije asfaltnog zastora izvršit će se zamjena dijela dotrajalih rubnjaka te će se izvesti i dvije rampe za kretanje osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću za pristup kolniku i sigurno prelaženje ceste.

Kroz redovito održavanje kolnika i pješačkih površina kontinuirano se izvode zahvati sanacije oštećenih asfaltnih, betoniranih ili popločanih dijelova, udarnih rupa, ulegnuća, mrežastih oštećenja, uklanjanje arhitektonskih barijera, odnosno prilagodba nogostupa osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. 

Uređenjem prometne infrastrukture teži se dodatno podići razina sigurnosti i prometne protočnosti za sve građane, kojima se ovim putem zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja radova te ih pozivamo na pojačani oprez i poštivanje privremene regulacije prometa koja se dostavlja u privitku ovog priopćenja.

Odgovori

Pin It on Pinterest