Započinje rekonstrukcija Ulice Starih statuta kao prva faza uređenja Tršćanske

U ponedjeljak, 3. travnja 2023. godine započinju najavljivani radovi u dijelu Ulice Starih statuta, na dionici od rotora na Punti do rotora na Rivi. Time počinje prva faza uređenja Tršćanske ulice, kao izuzetno važne prometnice na ulazu u najveći istarski grad Pulu, posebice tijekom ljetnih mjeseci.

Nakon što je uspješno okončan postupak javne nabave za izvanredno održavanje državne ceste DC400, odnosno Tršćanske i Ulice Starih statuta od ponedjeljka, uključujući i rekonstrukciju javne rasvjete i vodovodne mreže, 3. travnja 2023. uvodi se u posao odabrani izvođač radova Cesta d.o.o. Pula na dionici Ulice Starih statuta od Trga na mostu (Punta) do Ulice Riva.

Investitori radova su Hrvatske ceste, Grad Pula i Vodovod, a nadzor nad izvođenjem radova provodit će Učka konzalting iz Pazina.

Dionica od rotora na Punti do rotora na Rivi bit će zatvorena za promet do sredine lipnja te će na snazi biti privremena regulacija temeljem koje će sav promet, uključujući i javni gradski prijevoz, biti preusmjeren na  Splitsku ulicu.

Autobusi Pulaprometa u Splitskoj ulici imat će privremeno autobusno stajalište kao zamjena za ono u Ulici Starih statuta koje neće biti u funkciji. Ovakav režim prometovanja trajat će do okončanja radova.

Pozivaju se građanke i građani te svi sudionici u prometu na pridržavanje privremene regulacije prometa.

Odgovori

Pin It on Pinterest