Dušica Radojčić jednoglasno izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća Grada Pule-Pola

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Pule-Pola

Danas, 17. lipnja 2021. godine u Zajednici Talijana Pula – Circolo održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Pule-Pola kojoj su, uz gradske vijećnike, prisustvovali i gradonačelnik Pule Filip Zoričić, zamjenici gradonačelnika Ivona Močenić i Bruno Cergnul te župan Istarske županije Boris Miletić. Za predsjednicu Gradskog vijeća jednoglasno je izabrana Dušica Radojčić iz koalicije političke platforme Možemo, Nova ljevica i ORaH te je time konstituirano Gradsko vijeće Grada Pule-Pola.

„Želim se zahvaliti na povjerenju i izboru na ovu dužnost koju ću obavljati sljedeće dvije godine. Dužnost ću obavljati časno i savjesno, sjednice ću voditi nepristrano, radne materijale vijećnicima slat ću pravodobno te brinuti da rasprava bude kvalitetna i na očekivanoj razini. Potrudit ću se da budem spona između gradonačelnika, Gradskog vijeća i Gradske uprave. Posebnu pažnju ću posvećivati javnosti rada Gradskog vijeća te iskoristiti mogućnosti koju pruža Poslovnik za uključivanje javnosti u donošenje odluka putem javnih rasprava o nacrtima akata i pozivanjem predstavnika mjesnih odbora, udruga građana, vijeća nacionalnih manjina i predstavnika druge zainteresirane javnosti na sjednice Vijeća. Ovdje smo u službi građana i odluke moramo donositi u suradnji s njima. Javna uprava mora postati servis građanima, a donositelji odluka odgovorni za upravljanje javnim dobrima i financijama grada. Zato ćemo koristiti sve mehanizme i alate koje Gradsko vijeće, kao predstavničko tijelo, ima za transformaciju gradske vlasti u transparentan, odgovoran, dostupan i efikasan servis građana“, rekla je novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća Pule-Pola Dušica Radojčić.

Gradske vijećnike u pulskom Circolu pozdravio je i gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

„Želio bih da nakon današnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća u narednim sjednicama zaista surađujete, da razgovaramo, konstruktivno raspravljamo i rješavamo sva pitanja od interesa za naše građane. Zaista želim da rasprave teku argumentirano s jedinim ciljem da živimo dobro i sretno u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Pozivu na prvu, konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća odazvao se i istarski župan Boris Miletić koji je čestitao svim izabranim vijećnicima.

„Suradnja Istarske županije s gradovima i općinama je neminovna i nužna jer samo zajedničkim snagama možemo doprinijeti boljitku. Građani Pule vama su dali povjerenje jednako kao što su građani Istre dali povjerenje meni što je velika čast, ali i povjerenje da to opravdamo. Kao istarski župan bit ću maksimalno otvoren za suradnju jer sam uvjeren da su zajedništvo i sinergija preduvjeti progresa. Istarska županija i dalje će biti vašim partnerom i vjerujem da ćemo i naredne četiri godine surađivati na zajedničkim projektima“, poručio je župan Miletić te pozvao članove predstavničkog tijela da budu konstruktivni kroz otvoreni i civilizirani razgovor te im je poželio produktivan i kvalitetan mandat.

Sjednicu je otvorio pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, a u proceduri konstituirajuće sjednice vijećničke mandate verificirala je Mandatna komisija koja je utvrdila je da će sjednicu do izbora predsjednika/predsjednice voditi Elena Puh Belci, prva na listi političke stranke koja je pojedinačno osvojila najviše mandata.

Gradsko vijeće Grada Pule – Pola u mandatnom razdoblju 2021.-2025. čine: Elena Puh Belci, Miodrag Čerina, Jadranka Černjul, Ardemio Zimolo, Massimo Brajuha, Marin Lerotić, Monica Derocchi, Marija Marković-Nikolovski, Dušanko Babić, Selma Ibrišagić, Kristijan Biteri, Ivana Mohorović, Dušica Radojčić, Miha Paus, Noel Mirković, Ana Fonović, Sanja Radolović, Igor Belas, Siniša Gordić, Mirko Jurkić i Sean Soldatić.

Riječ je o osam vijećnika s liste IDS-ISU-ZELENI, četiri vijećnika Nezavisne liste Filipa Zoričića, četiri vijećnika platforme Možemo, Nova ljevica i ORaH, 3 vijećnika SDP-a i 2 HDZ-ova vijećnika.

Na netom okončanim izborima u Gradskom vijeću Pule osigurana je odgovarajuća zastupljenost pripadnika talijanske nacionalne manjine, ali ne i pripadnika srpske manjine te će se raspisati dopunski izbori za člana Gradskog vijeća iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Pule prenosila se putem live streama na You tube kanala Grada Pule te na web stranici Grada Pule.

Snimku sjednice možete pogledati na TV Novi u petak, 18. lipnja 2021. godine u 20:30 sati.

Odgovori

Pin It on Pinterest