U Puli otvoren prvi sajam virtualne tehnologije i igara

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić služeno je danas otvorio prvi sajam virtualne tehnologije i igara „Virtual gaming world“ koji se danas i sutra održava u Domu hrvatskih branitelja.

„Drago mi je da su organizatori ove manifestacije odabrali upravo Pulu kao mjesto na kojemu će brojnim zainteresiranim građanima približiti dinamičan svijet moderne tehnologije koja nema više primjenu samo u sferi igara, već i tehnologije i znanosti“, kazao je pulski gradonačelnik otvorivši sajam brojnim zainteresiranim posjetiteljima, mahom mlađoj populaciji.

Ovom je prigodom Miletić u Komunalnoj palači ugostio i zvijezde sajma , dvojcu trenutno  najpopularnijih YouTubera iz regije – Marka Kofsa i Bloodmastera koji su se s preko milijun svojih pratitelja nametnuli kao vodeće gamerske zvijezde ovih prostora. Zahvalivši na prijemu i srdačnoj dobrodošlici, ovaj je gamerski dvojac izrazio zadovoljstvo dolaskom u Pulu te je poručio kako sve ljubitelje video igara očekuje dobra zabava. Njihovo predstavljanje pulskoj publici i druženje s posjetiteljima predviđeno je u sklopu „VIP YouTubers Meeting“ koje je na programu u subotu 6. svibnja od 15,00 do 19,00 sati te u nedjelju 7. svibnja od 11,00 do 15,00 sati.

Prvi sajam virtualne tehnologije i igara „Virtual Gaming Wold“ održava se pod pokroviteljstvom Grada Pule, a tijekom dva dana predstavit će se  vodeći brendovi iz oblasti tehnologije virtualnih stvarnosti s brojnim novitetima, tehnologijama, raznim gadgetima i igrama. Uz najnovije video igre, posjetitelji će imati priliku upoznati se s inovativnim VR sustavima koji se koriste u suvremenoj medicini, znanosti i marketingu. U sklopu sajma posjetitelji će moći besplatno igrati na ponuđenim konzolama, uključiti se u gaming turnir, sudjelovati u nagradnoj igri te iz prve ruke isprobati sve novitete i VR simulatore.

Pin It on Pinterest