Književna večer u Dnevnom – Andrija Škare

Nakon kraće pauze, u srijedu 30. lipnja u 21 sat održava se „Književna večer u Dnevnom“ na kojoj gostuje Andrija Škare. Andrija Škare više je od desetljeća radio je na Hrvatskoj televiziji kao novinar, scenarist, urednik i voditelj. Pisao je za brojne časopise i portale. Organizirao je koncerte, književne večeri i soareje opće prakse.

Književnu večer u Dnevnom organizira Savez udruga Rojca u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ te za cilj ima promovirati književnost te pulskoj publici predstaviti najkvalitetniji izbor novijih naslova te mladih autora. Ljetno izdanje programa održat će se u unutarnjem dvorištu DC-a Rojc, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Andrija Škare (Zagreb, 1981) za magazin Globus piše glazbenu i književnu kritiku te surađuje s emisijama Kutija slova Signatura na Hrvatskom radiju. Jedan je od pokretača programa Tko čita, platforme za afirmaciju autora rođenih nakon 1980. godine. Prozu je objavljivao u mnogim časopisima u zemlji i inozemstvu, a priče mu se mogu pronaći i u nekoliko zbornika i antologija. Prve je ozbiljnije korake u svijetu književnosti napravio kao osnivač eventualizma pa vrijedi istaknuti Zbornik eventualizma – Nagni se kroz prozor (Celeber, 2006.) gdje je, kao i ostatak eventualističke ekipe, zastupljen s četiri priče. Od samostalnih knjiga objavio je: S više mlijeka, molim (Celeber, 2008.), Život svijeta koji će doći (CeKaPe, 2014.), Slušaj me (Durieux, 2016.), Društvene igre (Hena com, 2017.).

Razgovor s Andrijom, o njegovom cjelokupnom radu, ali s posebnim naglaskom na knjigu „Dva prsta iznad gležnja“ (Hena com, 2020.) vodit će Tajana Ilić.

Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Stajališta izražena u objavi isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Odgovori

Pin It on Pinterest