Od 6. do 15. srpnja upisi su u dječje vrtiće na području Pule

Od ove godine maksimalan broj bodova na upisima dobiva i dijete roditelja koji ima status roditelja-njegovatelja

U pulskoj Komunalnoj palači u ponedjeljak, 5. srpnja 2021. godine održana je konferencija za medije na kojoj je za utorak, 6. srpnja najavljen početak upisa u dječje vrtiće za pedagošku 2021./2022. godinu.

Konferenciji za novinare prisustvovale su zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović i predsjednica Povjerenstva za upise Ana Koroman Runko.

„Od sutra, 6. srpnja pa do 15. srpnja roditelji će moći izvršiti prijavu u dječje vrtiće i obavezni program predškole u Dječji vrtić Pula, Dječji vrtić Mali svijet, Rin Tin Tin na talijanskom jeziku te u 19 dječjih vrtića drugih osnivača. Ovom prilikom sa zadovoljstvom mogu najaviti novost koju smo uveli od ove godine. Dijete roditelja koji ima status roditelja-njegovatelja, a drugi roditelj je zaposlen dobit će 10 bodova kod upisa u vrtić, odnosno sva djeca koja imaju najmanje 10 bodova upisuju se u vrtić i ostvaruju pravo na subvenciju Grada te će od ove godine to ostvarivati i roditelj-njegovatelj. Pravo na status roditelja njegovatelja priznaje se jednom od roditelja djeteta s teškoćama u razvoju, a ostvaruje ga putem Centra za socijalnu skrb. Želimo da zaista budemo Grad – prijatelj djece i da vrtići i jaslice budu jeftiniji za korisnike i u tome ćemo ustrajati“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Pula će i ove godine imati jedinstvene upise u dječje vrtiće i obavezni program predškole u Dječje vrtiće: Pula, Mali svijet, Rin Tin Tin i dječje vrtiće drugih osnivača.

„Ima dovoljno mjesta za upis sve djece u vrtić i kao i proteklih 10 godina neće biti liste čekanja za upis. Udovoljit ćemo potrebama svih roditelja koji će pravovremeno dobiti obavijest o upisima, odnosno sutra ćemo objaviti poziv sa svim potrebnim informacijama i linkom na koji se roditelji mogu prijaviti i popuniti online prijavu te priložiti potrebnu dokumentaciju. Oni roditelji koji nemaju gmail, mogu doći na tri upisna mjesta i fizički donijeti dokumentaciju“, kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović.

Prijava i dokumentacija mogu se fizički predati u Dječjem vrtiću Vjeverice u Ujevićevoj 1, Dječjem vrtiću Centar na adresi Rižanske skupštine 4 i u Dječjem vrtiću Giardini na Usponu Sv. Stjepana 1.

Za predstojeću pedagošku godinu u pulskim vrtićima ima 525 mjesta od čega 243 u vrtićima i 282 u jaslicama.

Predsjednica Povjerenstva za upise u dječje vrtiće Ana Koroman Runko naglasila je kako će kod predaje prijave roditelj, odnosno skrbnik dobiti potvrdu o predaji dokumentacije sa šifrom s kojom će kasnije moći provjeravati privremenu i konačnu listu.

„Zamolila bih sve koji će ispunjavati prijave da pažljivo pročitaju poziv kao i popis objekata i programa za koje će se upisi provoditi kako bi zahtjev bio ispravan. Google obrazac bit će otvoren od utorka, 6. srpnja u 9 sati sve do 15. srpnja u 12 sati“, pojasnila je Koroman Runko.

Ukoliko roditelji/staratelji posjeduju Gmail adresu, Zahtjev mogu ispuniti na linku https://forms.gle/XDZESXoBAqirhEP67. Tko nije u mogućnosti ispuniti online Zahtjev, dokumentaciju može predati svakim radnim danom od 9 – 12 sati na ranije navedenim upisnim mjestima.

Prijedlog Liste reda prvenstva za upis u dječje vrtiće bit će objavljen u roku od 20 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na vratima vrtića i službenim web stranicama dječjih vrtića kao i službenim web stranicama Grada Pule.

Roditelj/staratelj može podnijeti prigovor u roku od 5 danaod objave Prijedloga liste reda prvenstva.

Prigovor se podnosi Upravnom vijeću dječjeg vrtića koji je odabran kao prvi izbor, putem Povjerenstva. Nakon isteka roka za podnošenja prigovora i donošenje odluka po prigovorima, Povjerenstvo utvrđuje konačnu Listu reda prvenstva upisa u dječji vrtić. Na temelju Liste reda prvenstva Upravno vijeće dječjeg vrtića donosi Odluku o upisu djece u dječji vrtić.

Zanejasnoće ili poteškoće prilikom predaje Zahtjeva otvorena je mail adresa Povjerenstva za upise: upisi@pulskivrtici.com

Tekst poziva i obrazac zahtjeva od 6. srpnja moći se preuzeti na službenim stranicama: www.pula.hr, www.dvmalisvijet.hr, www.dvpula.hr i www.rintintin.hr).

Prijedlog liste prvenstva upisa djece kao i Odluka o upisu djece u dječji vrtić bit će objavljeni na web stranicama dječjih vrtića i web stranicama Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest