Okončani radovi na izgradnji javnog parkirališta u Valturskoj ulici

Dovršeni su radovi na izgradnji javnog parkirališta u Valturskoj ulici u Puli. Od utorka, 6. srpnja 2021. godine Pula će dobiti još jedno javno parkiralište s 29 parkirališnih mjesta od kojih su dva parkirališna mjesta namijenjena za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

„Činjenica je da Pula ima problem s nedostatkom parkirališnih mjesta. Obećali smo izgradnju parkirališta i garažnih kuća, detaljno ćemo analizirati potencijalne lokacije te u suradnji s građanima donijeti konačnu odluku. Jedan od naših ciljeva koji planiramo realizirati je i centar grada, odnosno naše Giardine pretvoriti u pješačku zonu“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Osim uređenja parkirališnih mjesta, u sklopu projekta riješena je i oborinska odvodnja i javna rasvjeta te će se urediti zelena površina.

Izvođač radova, trgovačko društvo Tgt – Adriatik iz Pule, odabran je nakon provedenog postupka javne nabave te je u prvoj polovici svibnja započeo s izvođenjem radova. Ugovor je sklopljen na iznos od  milijun kuna s PDV-om.

Sadnja stabala i uređenje zelenih površina planirani su kada budu povoljniji vremenski uvjeti, a u ovoj fazi izvedena je priprema zemljanog materijala.

Odgovori

Pin It on Pinterest