Pula domaćin jedriličarskoj regati PULA MAXI ON 2021.

Pula će 14. i 15. srpnja 2021. godine biti domaćin jedriličarskoj regati PULA MAXI ON 2021. koja će se održati u organizaciji Jedriličarskih klubova Uljanik Pula i Yacht club Adriaco Trst, najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Regatu u pulskom akvatoriju najavili su i Claudio de Martis iz Yacht Cluba Adriaco iz Trsta, Hrvoje Markulinčić u ime Jedriličarskog kluba Uljanik, Manuela Kraljević ispred Arena Hospitality Group, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Pula i  Darko Starčević, direktor ACI marine Pula.

„Čestitam Jedriličarskom klubu Uljanik na ustrajnosti u radu i prezentaciji grada. Drago mi je što će Turistička zajednica, Arena Hospitality Group i Grad Pula biti partneri na ovom lijepom događaju. Kada govorimo hvalevrijednom o povezivanju Pule, Trsta i Venecije ovo je doista jedinstvena promocija grada. Dva dana jedrenja Pulu će dugoročnije situirati na svjetskoj karti važnih jedriličarskih regata i smjestiti je u onaj kutak Europe i svijeta kojem zapravo i pripada. Drago mi je da imamo priliku biti dio svjetske scene i naš grad promovirati kao najljepši, najbogatiji i s velikim kulturnim bogatstvom. Vjerujem da je to zapravo početak jedne lijepe tradicije. Ove godine regata se održava u srpnju, a nadam se da će ubuduće biti dio predsezone kao jedna od aktivnosti kojom ćemo svih 12 mjeseci udahnuti život našem gradu“, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Hrvoje Markulinčić u ime Jedriličarskog kluba Uljanik tom je prigodom naglasio kako će prvi puta u povijesti u našu pulsku luku uploviti najveći maxi krstaši dugi preko 20-ak metara s preko dvadeset članova, pretežito profesionalnih posada.

„Ove godine krećemo nešto skromnije zbog situacije s pandemijom, ali važno je da smo kroz veliki projekt TRIESTE YES uspjeli pozicionirati Pulu na buduću jedriličarsku kartu Trst-Pula-Venecija. Mi kao Klub sve naše evente radimo isključivo s ciljem promocije našeg grada“, rekao je Markulinčić.

Pulska etapa dio je velikog projekta TRIESTE YES – Yachting entertainment show, koji uz središnju regatu Maxi krstaša sadržava i regate malih klasa, regate mono klase te prateće zabavne promotivne programe uz veliki nautički event i koncert na tršćanskoj rivi.

U regati sudjeluju najveći maxi krstaši s ovog dijela Jadrana poput Portopiccolo-Prosecco Doc, Ancilla Domini, Idrusa, Pendragon, New Zealand Endeavour, Cleansport, Fanatic.

Prvim dolaskom Maxi krštaša u Pulu, naš grad dobiva novi vid sportsko-turističke promocije kao izuzetna jedriličarska i nautička destinacija.

Odgovori

Pin It on Pinterest