Istra 1961 uzela bod protiv Dinama!

Foto: arhiva

U sklopu 13. kola 1. HNL, Istra 1961 otputovala je u Zagreb na utakmicu sa GNK Dinamom. Utakmicu je obilježio vodeći pogodak Belje za Istru 1961 u 80. minuti te izjednačenje Perića samo četiri minute kasnije.

Prva prilika u 5′ pripala je Dinamu. Moharrami je ubacio sa desne strane na glavu Oršića koji puca ravno u Lučića koji sa lakoćom brani. Istra 1961 igra povučeno na svojih tridesetak metara i čeka prilike iz kontre i polukontre. Minutu kasnije Andrić  sa ruba kaznenog prostora iz okreta puca, no Lučić ponovno odlično brani. U 15′ Baturina je nakon ubačaja sa desne strane glavom pucao pored gola. Poluvrijeme je završilo rezultatom 0 : 0. U 51′ prva  prilika Istre. Po desnoj strani prošao je Lisica te pucao, no lopta odlazi pored gola. U 70′ Theophile je sa tridesetak metara snažno pucao no i njegov udarac je otišao pored gola. Dinamo ima posjed lopte tijekom cijele utakmice, no Istra se uspješno brani. U 74′ Lučić ponovno brani udarac Andrića sa otprilike pet metara. Promašaji Dinama došli su na naplatu u 80′. Marin pravovremeno daje loptu za Belju koji odlično prima loptu na ulasku u kazneni prostor Dinama te sa lakoćom postiže gol za 0 – 1. U 82′ Gojak sa tridesetak metara puca te se lopta odbija od Blagojevića pa je Lučić morao skrenuti u korner. Tri minute trebale su Dinamu da se vrate u utakmicu. U 84′ Perić nakon ubačaja sa desne strane nadskače obranu Istre te pogađa za 1 – 1. Do kraja utakmice Dinamo nije uspio uputiti izgledniju priliku prema golu Istre te Istra 1961 u Pulu odlazi sa velikim bodom protiv Dinama.

Istra 1961 discipliniranom obranom i odličnim intervencijama golmana Lučića bila je na pragu povijesne pobjede protiv Dinama u Maksimiru. Puljani nisu uspjeli sačuvati vodstvo no i bod protiv Dinama je veoma dobar rezultat. Svoju sljedeću utakmicu Istra 1961 igra u kupu protiv Rudara iz Labina. Utakmica protiv Rudara igra se 27.10.2021. u 15:30h u Labinu.

GNK Dinamo: Livaković, Moharrami, Andrić, Mišić ( od 72′ Tolić), Theophile, Bulat ( od 60′ Gojak), Franić, Baturina ( od 60′ Ivanušec), Perić, Špikić ( od 72′ Menalo), Oršić

NK Istra 1961: Lučić, Hujber, Silva, Einar, Marin, Perera, Blagojević ( od 85′ Serderov), Abdallahi, Lisica ( od 92′ Perković), Beljo ( od 87′ Desio), Mišković

Odgovori

Pin It on Pinterest