Pod suncem mora biti mjesta i za male investitore!

ZAGREB – Danas je u Hrvatskom saboru IDS-ov zastupnik Emil Daus pohvalio što su na red došle zelene politike, a kao dio njih i prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji. Istaknuo je da zakon ima manjkavosti u sadržajnom i tehničkom smislu te se nada da će se kroz 2 čitanja uzeti u obzir prijedlozi oporbe kako bi se donio  kvalitetan zakonski okvir.

Zastupnik je ustanovio da se na više mjesta u prijedlogu zakona diskriminira male proizvođače te je između ostalog pitao: „Da li će se ovim zakonom ukinuti mogućnost sufinanciranja programa građanima i tvrtkama koje plaćaju obaveznu naknadu i sve ostati za sufinanciranje velikih investitora i da li se razmišljalo o potrebi otvaranja tržišta što većem broju malih proizvođača i promociji sustava male snage?“ Velike investicije su potrebne, ali mora biti mjesta i za male investitore.

Daus je ponovio da podržava sva nastojanja koja imaju za cilj ubrzati postupke investiranja u obnovljive izvore energije, ali ona moraju biti poticajna, motivirajuća i prihvatljiva za sve građane i pravne subjekte.  

Za kraj je apelirao da se uzmu u obzir svi prijedlozi saborskih zastupnika, bez obzira na političke boje, jer je ovo prilika generacije kojom definiramo budućnost svih građana Hrvatske.

Odgovori

Pin It on Pinterest