Uvodi se jednosmjeran promet u Divkovićevoj uz obilježavanje novih parkirališnih mjesta

U cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te povećanja broja parkirališnih mjesta za građane, Grad Pula uvodi novu regulaciju prometa na dijelu Divkovićeve ulice i to kroz uspostavu jednosmjernog prometa uz obilježena uzdužnih parkirališnih mjesta.

Navedena nova regulacija prometa uvodi se u petak, 16. srpnja 2021. godine.

Jednosmjerno prometovanje odnosit će se na potez od prolaska postojećeg parkirališta ispred Divkovićeve 1 do Ulice Jurja Žakna. Isto tako uvest će se znakovi zabrane parkiranja i zaustavljanja na mjestima gdje parkiranje i zaustavljanje nije predviđeno, te će se obilježiti pješački prijelazi na dijelu spomenute prometnice i jedan na dijelu Ulice Jurja Žakna.

S obzirom da će se za potrebe obilježavanja pješačkih prijelaza izvoditi građevinski radovi – upustit će se nogostupi i postaviti taktilne ploče i crte vodilje za osobe s tjelesnim invaliditetom i smanjene pokretljivosti, izvođač radova, trgovačko društvo Cesta d.o.o., s navedenim radovima planira započeti u ponedjeljak 19. srpnja 2021. godine.

Slijedom navedenog, mole se sudionici u prometu na pojačan oprez i poštivanje nove regulacije prometa, naročito na dijelu Ulice Jurja Žakna gdje više neće biti dozvoljeno skretanje vozilima iz iste u Divkovićevu ulicu.

Nadalje, temeljem istog prometnog elaborata uredit će se i parkiralište na samom početku Divkovićeve ulice iz smjera Valuturske na način da će se propisno obilježiti parkirališna mjesta i postaviti odgovarajući prometni znakovi.

Obilježavanje predmetnih parkirališnih mjesta planirano je nakon turističke sezone kada se očekuju manje gužve na parkiralištu, koje za vrijeme radova mora biti oslobođeno od vozila.

Odgovori

Pin It on Pinterest