Vodnjansko ljeto: Vikend pun zbivanja

Vodnjansko ljeto sve je toplije i veselije pa će i ovaj vikend biti puno kulture i zabave na raspolaganju diljem Vodnjanštine.

U petak 16. srpnja 2021. s početkom u 21.00 u Vodnjanu je zakazana Književna večer s Jasnom Bulić u Staroj uljari, Portarol. Na plaži Martulina u Peroju istu večer u 19.00 sati počinje glazbeni program „Ljeto na Vodnjanštini“, dok će se takav program na plaži u Barbarigi održati u subotu 17. srpnja u isto vrijeme.

Subota 17. srpnja u ostalim je mjestima rezervirana za program „Druženje uz…“: u Vodnjanu na Narodnom trgu nastupa klapa Škerac, u Galižani na Velikom trgu skupina In vino veritas, a u Peroju na Placi duo Irena & Mauro Giorgi – sve s početkom u 21.00 sat. U slučaju kiše, programi u Vodnjanu i Galižani će se održati u nedjelju 18. sprnja dok će se naknadno javiti novi termin nastupa Irene i Maura Giorgi na perojskoj placi.

U nedjelju 18. srpnja od 14.00 do 16.00 na Trgu Statuta u Vodnjanu održat će se Izložba starih zanata. Istog dana u Peroju u Društvenom domu odigrava se 7. Pojedinačni šahovski turnir „Peroj 2021“.

U ponedjeljak 19. srpnja počinje Ljetno kino, revija dječjih animiranih filmova, koje će se održavati do 18. kolovoza – u Peroju na Placi ponedjeljkom, u Galižani na Velikom trgu utorkom, a u Vodnjanu u Staroj uljari srijedom – sve s početkom u 21.00. Ovaj tjedan se po tom rasporedu prikazuje film „Charming/ Prinčeva strana priče“, a do kraja ljeta slijedi nam još četiri atraktivna animirana filma.

Svakog tjedna na Vodnjanštini odvijaju se i drugi programi, poput kina na otvorenom Art-Kino Cineast četvrtkom u Vodnjanskoj staroj uljari, zatim Okusi tradicije – Slow Food zajednica Eko Muzeja Istrian de Dignan petkom, besplatno razgledavanja Vodnjana (utorkom na talijanskom i engleskom, četvrtkom na njemačkom jeziku) te Sajam tradicionalnih proizvoda Vodnjanštine četvrtkom u Barbarigi.

Odgovori

Pin It on Pinterest