Šest mladih hrvatskih tenisača će na Road to Umag Mastersu pokušati izboriti kvalifikacije Plava Laguna Croatia Opena

Umag, 15. srpnja– Poznati su svi sudionici Road to Umag Mastersa koji će se igrati u Umagu 16. i 17. srpnja. Na turniru će zaigrati šest mladih hrvatskih tenisača, a jedan od njih izborit će kvalifikacije 31. izdanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open koji se u Umagu igra od 18. do 25. srpnja.

Road to Umag serija od tri turnira pokrenuta je kako bi hrvatski tenisači odigrali što veći broj mečeva na domaćim terenima, a pobjednik svakog turnira plasirao se na Road to Umag Masters i time se približio jedinom hrvatskom ATP turniru.  Na Mastersu će zaigrati Frane Ninčević, pobjednik turnira u Karlovcu, Alen Rogić-Hadžalić, koji je slavio u Požegi i Božo Barun, koji je bio najbolji u Splitu. Njima će se pridružiti Admir Kalender, Matija Pecotić i Domagoj Bilješko koji su dobili pozivnice.

‘’Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo ovo, 31. izdanje turnira otvoriti završnicom serije Road To Umag. Na turnirima u Karlovcu, Požegi i Splitu vidjeli smo odličan tenis i, što je najvažnije, dali priliku svim hrvatskim igračima da se izbore za svoje mjesto među elitom’’ – najavio je Masters Tomislav Poljak, direktor turnira Plava Laguna Croatia Open.

Admir Kalender, 20-godišnji Umažanin, zahvalan je što ima priliku izboriti kvalifikacije Plava Laguna Croatia Opena: ‘’Želio bih se zahvaliti organizatorima na pozivnici, mislim da je Masters dobra šansa za sve nas hrvatske dečke da se okušamo na tako visokoj razini. Dolazi puno dobrih igrača u Umag i meni će biti veliki izazov igrati pred domaćom publikom.’’

Pobjednik Mastersa imat će priliku izboriti glavni turnir Plava Laguna Croatia Opena te zaigrati uz Carlosa Alcaraza, Pabla Cuevasa, Marca Cechinata, Dušana Lajovića, Richarda Gasqueta, Lucasa Pouillea, Filipa Krajinovića te druge sjajne igrače koji će idućeg tjedna Umag još jednom pretvoriti u tenisko srce Hrvatske.

Turnir Plava Laguna Croatia Open bit će otvoren za publiku koja će u ograničenom broju moći prisustvovati mečevima. U ATP zonu će tijekom turnira moći ući maksimalno 5000 ljudi, isključivo s digitalnom zelenom COVID potvrdom koju posjetitelj može dobiti i testiranjem na testnom mjestu u ATP zoni, obzirom da će testiranje vršiti laboratorij ovlašten za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda. Ulaznice za turnir Plava Laguna Croatia Open su u prodaji na stranici www.croatiaopen.hr.

Sve informacije o turniru te mjerama pod kojima će se održati možete pronaći na www.croatiaopen.hr i na službenoj Facebook stranici turnira.

Odgovori

Pin It on Pinterest