Istra 1961 fantastičnom igrom i pobjedom 3 – 1 otvorila sezonu!

Piše: Stefan Bošnjak

Photo: Arhiva

HNL se vratio! Svoju  prvu utakmicu u novoj sezoni, Istra 1961 igrala je na svome terenu, na svojoj Aldo Drosini. Protivnik je Hrvatski Dragovoljac.

Na početku utakmice, krenulo je dosta oprezno sa obje strane. U 6′ Petković je iskoristio prostor koji mu je dozvolila obrana Istre, prevario posljednjeg obrambenog igrača i pucao, no lopta odlazi pored gola. Iako na domaćem terenu, prva prilika na utakmici ponovno je pripala gostima. Dragovoljac je preuzeo sredinu terena te je Istra prisiljena kreirati napad preko stopera. U 10′ Istra 1961 je povela! Bande prima jednu dugu loptu, fantastično ulazi u kazneni prostor gostiju, vara dva igrača te postiže pogodak za 1-0. Nije puno prošlo od prvoga pogotka Istre 1961, već u 17′ igrači Istre 1961 kombiniraju po desnoj strani, Iličić puca no lopta se odbija do Bandea na drugoj strani koji „iz prve“ pogađa za povećanje vodstva Puležana. U 25′ nakon kornera u skoku je najviši bio Filip Jazvić koji puca glavom i pogađa gredu koja spašava Puležane. Nakon 2-0 prednosti, uslijedilo je razdoblje igre u kojemu je Istra zagospodarila terenom. Vrijedi napomenuti iako je na semaforu stajalo 2:0, bivši trener Twentea, a sadašnji trener Istre 1961 Gonzalo Garcia stajao je na nogama te cijelo vrijeme davao naputke svojim igračima. U 48′ sudačke nadoknade prvoga poluvremena, nakon ubačaja sa lijeve strane, Matić je najviši u skoku koji puca glavom i pogađa suprotni kut za 3-0. Fantastično prvo poluvrijeme odigrala je Istra 1961.

Na početku drugoga poluvremena, bez previše rizika, obje momčadi nisu ulazile u priliku za gol. Do prve prilike čekalo se do 53′ kada nakon kornera Perera puca glavom preko gola. Uslijedilo je „primirje“ gdje su obje momčadi pokušavale kreirati napad no bez konkretnih prilika. Dragovoljac je zaprijetio u 67′ preko Majstorovića koji snažno puca u Lučića, a ovaj odlično brani. U 73′ po desnoj strani kombiniraju Navarro i Ivančić, a zatim Navarro puca a golman gostiju skreće u korner. U 74′ dvije odlične prilike za Istru 1961, prvo je sa dvadesetak metara snažno pucao Beljo, golman gostiju obranio no lopta se odbija do Ivančića koji ubacuje a Marin puca glavom, no i ovaj puta odlično brani golman gostiju Šubarić. U 78′ Mišković iz slobodnog udarca pogađa gredu. Bila je to fantastična prilika za 4-0. U 84′ Ivančić se nalazi sam u kaznenom prostoru no ponovno odlični Šubarić spašava vrata gostiju. U 90 Perić je imao dvije prilike za Dragovoljac, prvu je odlično obranio Lučić, a drugu je pucao visoko preko gola. U 93′ Veljača nakon kombinacije po lijevoj strani ulazi u kazneni prostor te pogađa suprotni kut za 3 – 1. Utakmica je završila rezultatom 3 – 1.

Puležani nisu mogli priželjkivati bolji početak sezone. Hassane Bande napokon je proigrao te doveo Puležane do prve pobjede ove sezone. Pod paskom trenera Gonzala Garcie Istra 1961 danas je izgledala kao momčad koja ima glavu i rep. Sljedeći pravi ispit „Zeleno-žute“ čeka već sljedeće kolo kada idu na gostovanje u Rijeku. Utakmica sa Rijekom igra se u nedjelju, 25.07. sa početkom u 18:55h.

Istra 1961: Lučić 7.0, Mlinar 7.0 ( od 66′ Mišković), Perera 7.0, Blagojević 7.0 ( od 74′ Lisica), Iličić 7.0 ( od 74′ Beljo), R. Navarro 7.0, Marin 7.0, Bande 8.0, Ivančić 7.5 ( od 85′ Siljan), Matić 7.0, Perković 7.0.

Hrvatski Dragovoljac: Šubarić, Valentić, Ivkić, Bagadur, Majstorović, Bašić ( od 93′ Beloša), Roca, Sekulić ( od 29′ Perić), Jazvić ( od 54′ Veljača), Teklić ( od 46′ Skorup), Petković ( od 54′ Viduka)

Odgovori

Pin It on Pinterest