„Crispo“ – najdugovječniji Istra Inspirit doživljaj još jednom oduševio publiku na poluotoku Vižula

Doživljaj „Crispo“ Istra Inspirita održan je 16. srpnja u Arheološkom parku Vižula u Medulinu.

-Domaća publika zna da je baš „Crispo“ jedan od najstarijih programa kojeg TZ Medulin organizira u suradnji  s Istra Inspiritom, a svakako je zanimljivo reći da je na svim izvedbama brojna i domaća i strana publika, jer je „Crispo“ svake godine drukčiji. Zadovoljan sam ovogodišnjim uprizorenjem, prije svega jer je bila zadovoljna i publika. „Crispo“ je jedan od onih programa koji predstavljaju dobar spoj kulture i turizma, koji obogaćuje kulturno doživljajni turizam na Medulin Rivieri i zato ga mi i podržavamo, rekao je direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori.

Uprizorena je antička drama na autentičnoj povijesnoj lokaciji, nekadašnjoj antičkoj vili na Vižuli gdje je ispričana priča o neizvjesnoj sudbini mladog prijestolonasljednika Crispa i njegovoj maćehi Fausti. Publika je zajedno s izvođačima Istra Inspirita otputovala u doba Rimskog carstva, te doživjela legendu o tragičnoj ljubavi i izdaji koja je predstavljena kroz likove kao što su Konstantin Veliki, Crispo, Fausta, Claudius i Enona.

Izvedba je započela na ulazu u Arheološki park Vižula s riječima Vivat Crispus“ Vivat Imperium Romanum!, a publika je mogla biti svjedok tragične sudbine Crispa kojeg je njegov otac car Konstantin Veliki proglasio nasljednikom trona Rimskog carstva. Međutim, takav ishod nije se svidio njegovoj maćehi Fausti koja nastoji zadržati svoju poziciju. Ona biva odbačena te isplanira okrutnu osvetu zbog koje je nastradao Crispo, ali i svi uključeni u tu priču. Priču s prepuno emocija, zapleta i intriga koja svake godine iznova ostavi bez daha sve prisutne.

Lik Crispa utjelovio je glumac Frano Novljan, ujedno i redatelj Istra Inspirita, dok je uloga cara Konstantina Velikog pripala Denisu Brižiću. Zločestu maćehu Faustu odigrala je Jasna Todorović, ulogu Claudiusa Dejan Gotal, a sluškinju Enonu uprizorila je Sedina Cerovac. Ambijentu je pridonijela i lokacija, koja odiše poviješću te oduševila kako domaću tako i stranu publiku.

Doživljaj Crispo održat će se 09.08. s početkom u 19:30 sati, dok se interpretativna Rimska šetnja Vižulom planira održati 03.09. u 18:30 sati. Sve su izvedbe besplatne, a rezervacije, zbog ograničenog broj posjetitelja, obavezne su na info@istrainspirit.hr.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedba se realizira uz provođenje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Odgovori

Pin It on Pinterest