Izložba „Razglednica Amfiteatra u Puli“

Nastavnica likovne kulture Nikolina Starčević Vorgić u OŠ Josip Kozarac, Vinkovci kontaktirala je Turističku zajednicu Grada Pule i poslala fotografije radova svojih učenika u želji da nam ih predstavi s obzirom da se radilo o razglednici Arene. U želji da im se zahvalimo za njihov rad i trud dogovorili smo da ćemo postaviti u prostoru Turističke zajednice izložbu navedenih radova.

„Učenici šestih razreda OŠ Josipa Kozarca, Vinkovci su u lipnju iz Likovne kulture obrađivali nastavnu jedinicu pod nazivom „Virtualni posjet spomeniku – Amfiteatar u Puli”. Budući da smo zbog pandemije ove školske godine zaobišli stvarne posjete muzejima, galerijama i spomenicima, preostao nam je jedini način za putovanje – virtualni. Amfiteatar u Puli je u likovnom smislu zanimljiv s više stajališta, a najviše zbog svojih arhitektonskih rješenja, sveprisutnog ritma te kulturnog značenja za grad Pulu, ali i našu Republiku.

Prvo smo pogledali video-lekciju Škole za život u kojoj nas provode kroz prostore amfiteatra i uče o prošlosti Arene, njezinoj prvotnoj i aktualnoj namjeni, zatim smo razgovarali o tome kako je izgledala Arena kad se tek izgradila, čemu je služila te s kojim su se sve problemima graditelji mogli suočavati i što su nam ostavili u nasljeđe. Nakon toga smo Arenu još jednom gledali s isključivo vizualnog stajališta; u izmjeni lukova i četvrtastih otvora smo prepoznali ritam te uočili specifičnost njezinog oblika. Zadatak je bio napraviti razglednicu s kojom bi promovirali pulsku Arenu naglašavajući njezinu specifičnost i ritam. Kako bi bila zanimljivija, koristili smo toplo-hladni kontrast.“ – Nikolina Starčević Vorgić

Odabran je i priložen 21 rad od sljedećih učenika:

Dunja Kordić, 6. a

Lara Ema Mikić, 6. a

Marin Miličević, 6. a

Buga Berač, 6. b

Matea Grizelj, 6. b

Leonarda Komarec, 6. b

Marija Ćaleta, 6. b

Marija Kokanović, 6. b

Nikolina Galović, 6. b

Borna Georg Šnur, 6. b

Bruno Karloci, 6. b

Eli Knezović, 6. c

Lana Ćorluka, 6. c

David Gluhaković, 6. c

Mia Šimičić Cestar, 6. c

Mateo Čović, 6. c

Lana Maslov, 6. c

Leon Mijatović, 6. c

Ena Medo, 6. c

Klara Tunjić, 6. c

Tea Krznarić, 6. c

Izložbu možete pogledati u Turističkoj zajednici Pula,  u prostoru Informativnog centra, Forum 3,  od 19.07.2021. godine poštujući sve epidemiološke mjere.

Radno vrijeme Info centra: svaki dan od 9 h – 21h.

Odgovori

Pin It on Pinterest