Gradonačelnik Filip Zoričić: pozivam građanke i građane te sve naše goste na odgovorno ponašanje u cilju očuvanja povoljne epidemiološke slike

Aktualna situacija s epidemijom COVID-19 na području Pule i Istre i dalje je zadovoljavajuća. Međutim, nakon dužeg vremena izuzetno povoljne epidemiološke slike s nijednim ili sa sporadičnim slučajevima potvrđenog koronavirusa, Istra posljednja dva dana bilježi po četiri novozaražene osobe. Tim povodom gradonačelnik Pule Filip Zoričić uputio je javni apel građankama i građanima te svim gostima koji borave u Puli i Istri.

„Apeliram na sve vas da se i dalja držite uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite, poštujete sve preventivne mjere, odazovete cijepljenju i na taj način pokažete odgovornost u zajedničkom nastojanju očuvanja povoljne epidemiološke slike koju sada imamo. Na svima nama je da budemo odgovorni, jedino na taj način štitimo sebe i druge, osobito one najranjivije među nama. Hrvatska je prepoznata kao najsigurnija destinacija na Mediteranu u kojoj se trenutno odmara više od milijun turista, od kojih je 270 tisuća u Istri, odnosno 19 tisuća u Puli. Turisti su prepoznali Pulu i Istarsku županiju kao sigurnu destinaciju i to nas obvezuje da budemo odgovorni jer ćemo samo na taj način imati uspješnu i sigurnu turističku sezonu do kraja. Pozivam sve naše građanke i građane te sve koji borave u Puli i na Poluotoku da se nastave odgovorno ponašati i da se pridržavaju svih epidemioloških mjera jer svi zajedno možemo doprinijeti očuvanju sadašnje epidemiološke situacije. Djelujemo li pravovremeno, možemo sačuvati zdravlje naših građana i normalno nastaviti graditi turističku sezonu, koja je iz dana u dan sve snažnija”, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Odgovori

Pin It on Pinterest