Policija jednog zatekla kako zaljeva indijsku konoplju, a drugog kako je uzgaja u improviziranom laboratoriju

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su temeljem operativnih saznanja da osobe uzgajaju marihuanu, 28. srpnja oko 19.30 sati na poljoprivrednom zemljištu na području Vodnjana zatekli i uhitili 31-godišnjaka kako zalijeva nasade indijske konoplje. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je zajedno s još jednim muškarcem posadio i uzgajao 20 stabljika indijske konoplje visina od 128 do 185 centimetara. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako bi osumnjičeni po sazrijevanju konoplje, nakon branja i sušenja, a s obzirom na razvijenost biljaka, dobio oko 10 kilograma marihuane, no u njegovom naumu spriječili su ga policijski službenici koji su zaplijenili drogu i onemogućili njen dolazak do krajnjih korisnika. 

Osumnjičeni 31-godišnjak je po okončanju kriminalističkog istraživanja priveden jučer u večernjim satima u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok policijski službenici tragaju za još jednim muškarcem koji se dovodi u vezu s ovim događajem.

Odgovori

Pin It on Pinterest