Koncert çhâñt élečtrónïqùe i otvorenje izložbe ilustracija Zorana Mučića

Nakon što je tijekom prvog lockdowna bio primoran zatvoriti svoja vrata javnosti u klasičnom smislu te je svoje aktivnosti bio usmjerio na online programe i studijske aktivnosti, ovaj vikend pulski Klub Kotač otvara svoja vrata javnosi održavanjem dvaju događanja.

U prvoj od ovoljetnih glazbenih večeri, u petak 30. srpnja u 21 sat u Kotačevom dijelu dvorišta Društvenog centra Rojc gostuje bend çhâñt élečtrónïqùe, kolektiv producenata/ica i pjevača/ica koji dolaze iz pet različitih država sa dva kontinenta, sa zajedničkim interesom za istraživanje potencijala tradicijske glazbe i elektronike. Od prvog susreta 2019. godine u Portugalu aktivno surađuju u izgradnji novog glazbenog izričaja, nadilazeći granice vlastitog kulturnog nasljeđa. Njihov album prvijenac, “çhâñt élečtrónïqùe vol. 1”, povezuje vokalne tradicije Argentine, Portugala, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te glazbenu produkciju koju potpisuju francuski, irski i hrvatski producenti. Članovi kolektiva su: Darragh Quinn (IE), Dunja Bahtijarević (HR), Helena Helft (AR), Louise Calzada (FR), Nenad Kovačić (HR), Nils Peschanski (FR), Raphael Hardy (FR) i Teresa Campos (PT). Nakon koncerta održat će si i DJ set benda.

U subotu 31. srpnja u 21 sat također u dvorištu DC Rojc održat će se otvorenje izložbe ilustracija Zorana Mučića, na pulskoj glazbenoj sceni poznatijeg pod nadimkom Debac. Mučić je bio jedan od onih klinaca koji je uvijek imao olovku u ruci i crtao po dostupnim površinama. Obožavao je stripove, a kasnije se zaljubio u superheroje, u francusku školu stripa i domaće autore. Nakon što se zaposlio i čuo AC/DC, preusmjerava svoju kreativnu energiju u glazbu te je u svojoj vrlo uspješnoj glazbenoj karijeri pjeva i svira u bendovima kao što su Rosa Nera, Detma, Manekeni, Flu, Flanger Danger te Stormera. Iako kroz godine nikada nije skroz prestao crtati, nakon korone i izolacije strast za crtanjem se ponovo razbuktava i ne prođe dan da nešto ne stavi na papir koristeći razne tehnike, od olovke i crnog flomastera do akvarela, ugljena i akrila. Nakon otvorenja izložbe će sa svojim bendom Stormera odsvirati glazbeni session.

Ulaz na oba događanja je besplatan te traju do ponoći, a zbog epidemioloških mjera prisutstvo je ograničeno na 50 posjetitelja, a javnost svoje sjedeće mjesto može rezervirati porukom u inbox Facebook stranice Kluba Kotač ili mailom na info@kotac.eu.

Koncert benda çhâñt élečtrónïqùe provodi se u sklopu glazbenog programa Muzikament@Kotač. Aktivnosti kluba i studija Kotač sufinancirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura Nova, Grada Pule, Turističke zajednice Grada Pule te HUZIP-a.

Odgovori

Pin It on Pinterest