ZASLUŽUJEŠ SVU SREĆU

Piše: Sonja Sabol

Mama, sve što si me učila, dobro si me naučila. Uvijek sam te promatrala, možda i kada ti nisi slutila… Nisam te uvijek slušala, radila sam po svom ali takva sam, baš kao i ti buntovna. Određena zrelost, vrijeme i život su me naučili da ti nemam pravo suditi u ničemu i ni za što, jer… 

Svaka majka zna najbolje zašto nešto radi, zbog čega i zbog koga radi… Proleti vrijeme, lastavice izmjene godišnja doba, a slike na platnu ostanu prelivene tišinom nakon buke.

Neka ti je sve ono što tek dolazi smiraj u vremenu koje je prolazno. Neka ti je sreća, zdravlje, ljubav i naravno para, jer para je para. Sve je ionako nebitno dok si ti živa, sretna, nasmijana i vesela. Svejedno je gdje i kada…

Jer ja znam da mi ti donosiš mir i nemir u jednom, sreću i radost, bez tebe sve je ništa a s tobom sve je potpuno. Drugo krilo mene nosiš ti i zato znaj dokle god si tu ja ću živjeti sretnije. Da ti je život nadalje poseban, drugačiji i bolji od proteklih godina. Neka ti vrijeme života bude predivno, jer ti zaslužuješ svu sreću ovog svijeta.

Majke nam često mnogo toga ne kažu, prešute i u sebi trpe… One su naš štit, svetinja, oaza nemirnih misli, uzburkanih emocija, teških dana i slomova.

Majke su spoj svega što mi nosimo u sebi, nježnost, ljubav, strogoća ali i utočište kada nam je potreban razgovor.

Sretne su one majke koje svoju djecu gledaju kako rastu, bore se zbog njih, ustraju i ne dozvoljavaju im da padnu. Lijep je osjećaj kada imaš tu jednu posebnu osobu pred kojom i kada pokušaš sakriti tugu, bol ili patnju, jednostavno ne možeš. Ona primijeti sve, a kako i ne bi kada je to žena rođena u mjesecu lava. 

Oni čije su majke horoskopske lavice i k tome životne lavice, dobro znaju kako je imati lava kraj sebe. Zato znam, sve što dajem malo je… Jer sve što si ti meni dala, puno je. Možda ti se jednom odužim, možda uspijem biti majka kao ti… Možda. 

Vidiš na kraju se isplatilo sve, pa čak i silni odlasci na sastanke u školu, ipak koliko god si se ljutila na mene, vikala na mene… Odabrala sam pravi put, završila fakultet, postala ovo što sam danas. I samo nastavljam dalje, koračam na putu koji mi je predodređen.

Želim ti sretan rođendan i sve najbolje od srca, a ono NAJBOLJE tek dolazi! Da si sretna, sve ostalo će doći i proći baš kao kocka na ruletu. Ako tko zna što znači biti kockar, onda smo to zasigurno ti i ja mama. Volim te , i znaj … NAJBOLJE TEK DOLAZI. 

Odgovori

Pin It on Pinterest