U kolovozu ne propustite filmski program Circolo Classic

U Zajednici Talijana Pula – Circolu, održana je konferencija za medije povodom lani porinutog, i gotovo uvijek rasprodanog, programa Circolo Classic.

Javnosti su se obratilip. o. gradonačelnika, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Lena Radunić, direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, predsjednica Zajednice Talijana Pula Tamara Brussich, ravnateljica Javna ustanove Pula Film Festival Gordana Restović i izbornica programa Tanja Miličić.

Uvodno je Radunić izrazila zadovoljstvo nastavkom ovog prepoznatog programa i naglasila da se uvijek osluškuju potrebe građana, koji s velikim zanimanjem prate kulturne programe poput ove filmske poslastice. Cinkopan Korotaj nadovezala se navodeći velik broj pozitivnih i odličnih reakcija građana i gostiju na programe u organizaciji JU Pula Film Festival. O samom programu, Tanja Miličić je istaknula da će se od 3 do 31. kolovoza s početkom u 21:00 sat prikazati ukupno osam filmova, koji zauzimaju visoko mjesto na ljestvici najpopularnijih filmova svih vremena i predstavljaju legende francuske i talijanske kinematografije – Catherine Deneuve i Marcella Mastroiannija, inače strastvene ljubavnike u stvarnom životu. Ciklus klasika započinje filmom Ljepotica dana (r. L. Buñel),  a nastavlja filmovima Bijele noći (r. L. Visconti), Cherbourški kišobrani (r. J. Demy), Brak na talijanski način (r. V. De Sica), Odvratnost (r. R. Polanski), Jedan izuzetan dan (r. E. Scola), Posljednji metro (r. F. Truffaut) i  Osam i pol (r. F. Fellini). Ulaznice, po pristupačnoj cijeni od 20,00 kn po filmu, mogu se kupiti putem mrežne stranice kinovalli.net ili sat vremena prije početka projekcije u Circolu. Ravnateljica Restović zahvalila je Stožeru za civilnu zaštitu Istarske županije s kojim se pojedinačno planira svaki program i navela da je broj mjesta ograničen na 70 posjetitelja koji su dužni na ulazu ostaviti svoje podatke putem diktafona i nositi zaštitnu masku za lice prilikom ulaska i izlaska.

Zaključno je predsjednica Zajednice Talijana Pula, Tamara Brussich, objavila je da je program za pretplatnike  Zajednice potpuno besplatan, a  rezervacije za mjesta primaju se isključivo putem tajništva Circola.   

Cjelokupni program možete pronaći na https://www.kinovalli.net/circolo-classic/

Odgovori

Pin It on Pinterest