Pripazite na krađe s plaže!

Policijska uprava istarska apelira na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete

Pulska i porečka policija zaprimile su jučer  dvije  prijave o krađama s plaža. Naime, u prvom slučaju nepoznati je počinitelj 9. kolovoza oko 11,30 sati na otoku Levan kraj Medulina s plaže otuđio mobitel, čime je oštetio 53-godišnjeg austrijskog državljanina za više tisuća kuna. Istoga dana u popodnevnim satima, nepoznati je počinitelj s plaže u Ulici Montraker u Vrsaru otuđio torbu u kojem se nalazio mobitel, knjiga, osobni dokumenti, sunčane naočale i drugi predmeti, čime je oštetio 24-godišnjeg hrvatskog državljanina za nekoliko desetaka tisuća kuna

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska apelira na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete.

Kako spriječiti krađe s plaže:

Ukoliko na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljajte vrijedne predmete.

Ukoliko na plažu dolazite biciklom, osigurajte se o krađe vežući ga za fiksne predmete (drvo, ograda i sl.).

Na plažu ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno.

Osobne isprave i novac ne držite zajedno, a ukoliko nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja.

Ne pokazujte pred drugima bez potrebe novac i druge vrijednosti.

Sklonite na skrovito mjesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila.

Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe.

Pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni.

Ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), a o događaju žurno obavijestite policiju na broj 192.

Odgovori

Pin It on Pinterest