Uspješno proveden nadzor ilegalnih kampista

U akciji komunalnih redara Pule, Državnog inspektorata i MUP-a evidentirano 16 ilegalnih kampista

Komunalni redari Grada Pule, zajedno s djelatnicima Državnog inspektorata i MUP-a danas, u 5.30h, krenuli su u organiziranu akciju nadzora zabrane kampiranja izvan kampova i prostora određenih za kampiranje izvan kampova.  Evidentirano je čak 16 slučajeva ilegalnog kampiranja, od kojih 6 na pulskoj rivi preko puta Veslačkog, 7 slučajeva evidentirano je u ex kampu Valovine, 2 slučaja u Gortanovoj ulici i 1 slučaj u Ulici Bože Gumpca. Kazna za ilegalno kampiranje iznosi tisuću kuna.

Podsjetimo, služba redarstva je, na temelju prijava, već prije bila u organiziranom zajedničkom nadzoru s Državnim inspektoratom i MUP-om te se postupalo na  Hidrobazi i Valovinama, sve sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Nova gradska uprava u više navrata istaknula je potrebu bržeg i učinkovitijeg djelovanja službe redarstva te su ovakvi uspješno provedeni nadzori upravo na tragu rečenog kao i najava dodatnih akcija koje će se provoditi kroz naredno razdoblje.

Komunalnih izazova u gradu ima mnogo, te će se ojačati i posložiti služba redarstva a planirano je i angažiranje komunalnih izvidnika koji će biti ispomoć komunalnim redarima u održavanju komunalnog reda.

Ovom prilikom zahvaljuje se građanima koji prijavljuju nepravilnosti i poziva ih se da to čine i dalje kako bi zajedno mogli učiniti Pulu još boljim mjestom za život.

Odgovori

Pin It on Pinterest