Mala Bumbarska fešta – Sottovoce

Glasovita Bumbarska fešta održat će se u subotu 14. kolovoza, ali ove godine, iz opravdanih razloga, u daleko skromnijem obliku i u skladu s epidemiološkim mjerama. Skromnije u ovom slučaju ne znači siromašnije, jer je Grad Vodnjan-Dignano pripremio puno manjih sadržaja diljem grada tijekom cijelog dana za intimniji ugođaj, a sve kako bi se spriječilo prekomjerno okupljanje.

Već u 8.00 sati na Narodnom trgu kreće „Be an AgroTourist“, subotnja tržnica lokalnih proizvođača koji će svoje plodove i proizvode nuditi do 12.00 sati. Od 9.30 i sve do ponoći u Galeriji „El magazein“ moći će se razgledati izložba „Priča istarskih kvaka / Una storia di maniglie istriane“ autora Roberta Hrelje. Izložba „Vodnjanske štorijice-Storielle Dignanesi“ Turističke zajednice Grada Vodnjan-Dignano moći će se razgledati u Palači Bettica od 10.00 do 12.00 te od 19.00 do 21.00 sat. U Galeriji Loggia na Narodnom trgu od 9.30 do 12.00 sati odvija se radionica lončarenja u organizaciji Zajednice Talijana Vodnjan.

Tradicionalna Izložba konja Hrvatskih hladnokrvnjaka održat će se na Sajmu od 16.00 do 18.00 sati. U 19.00 sati u dvorištu Osnovne škole Vodnjan na rasporedu je DJ program Sub pokret, a u isto vrijeme na Narodnom trgu nastupit će Magic Albin.

Izložba „Veselje uz alegorijska kola / In compagnia dei carri allegorici“ moći će se razgledati od 20.00 do 21.30 sati na čak pet lokacija – u Ulici Castello, na Župnom trgu, u Forno Grande, na Zagrebačkom trgu i na Tržnici.

U 20.00 sati počinje glazbeni program popd nazivom „Sottovoce“ u sklopu kojeg će Vodnjance do pola noći na Narodnom trgu zabavljati grupa Aurora, a na Župnog trgu grupa Backing Tracks, dok će u Trgovačkoj ulici nastupiti harmonistica Slava Obranović. Za to vrijeme kod Gradske tržnice (Trg slobode) bit će postavljen Pizza & craft beer point gdje će glazbu puštati DJ Mfunkovich.

Grad Vodnjan-Dignano poziva Vodnjance i posjetitelje da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

Odgovori

Pin It on Pinterest