Najteži poraz Istre 1961 u novoj sezoni!

Piše: Stefan Bošnjak

U sklopu 5. Kola 1. HNL, Istra 1961 odigrala je utakmicu protiv Lokomotive u Zagrebu. Kako su obje momčadi imale odgođene utakmice u prošlome kolu, imale su tjedan više priprema za ovu utakmicu. Umjesto utakmice sa Dinamom, Istra 1961 odigrala je prijateljsku utakmicu protiv Uljanika kojeg je pobijedila rezultatom 1 – 0. Utakmicu su obilježila četiri pogodka i veoma raspoložena Lokomotiva koja je sa lakoćom savladala Puležane. Lokomotiva je slavila rezultatom 4 – 0. Po dva pogodka postigli su Dabro i Aliyu. Krenimo redom:

Prva prilika na utakmici pripala je Lokomotivi. U 2′ Allyu se izborio za udarac sa ruba kaznenog prostora no njegov udarac odlazi pored gola. Lokomotiva od samoga početka vrši pritisak na obranu Istre 1961 te bilježimo i drugi udarac Allyu-a u 3. Minuti utakmice, no njegov udarac sa lakoćom brani Lučić. Uslijedilo je primirje do 12′ kada bilježimo prvu priliku Istre. Bande je prošao po lijevoj strani te gađao suprotni kut Lokomotivinog gola, no njegov udarac odlazi pored gola. U 20′ Lokomotiva dolazi do vodstva. Po lijevoj strani kombinirali su igrači Lokomotive, Miličević je ubacio, a Dabro glavom zatresao mrežu Puljana. Kada se očekivalo da će Istra 1961 preuzeti konce igre i tražiti izjednačenje, Lokomotiva povećava svoje vodstvo. U 31′ Miličević ponovno ubacuje, a Aliyu glavom zakucava loptu u mrežu. U 35′ uzvraća Istra preko Bandea, no njegov udarac ponovno odlazi pored gola. Istra 1961 pokušavala je smanjiti prednost Lokomotive prenijevši težište igre na njihovu polovicu no bez prilika za pogodak. U 45′ već je 3 – 0. Kardinalna pogreška Silve koji dodaje za igrača Lokomotive Dabru, a ovaj dodaje za Aliyua koji postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 3 – 0.

U nastavku, nastavlja se potop Istre 1961. U 49′ Dabro nakon ubačaja sa desne strane „iz prve“ pogađa za 4 – 0. Istra uzvraća tek u 57′ no i taj pokušaj Puljana je bez velike opasnosti po gol Lokomotive. Navarro je pucao. Utakmica se „smirila“ sve do 71′ kada Dabro puca preko gola sa otprilike 25 metara. Drugo poluvrijeme proteklo je mirnije nego prvo. Lokomotiva je čuvala svoje veliko vodstvo a Istra 1961 je djelovala kao da ne želi niti taj „počasni pogodak“. U 92′ Istra dolazi do najbolje prilike na utakmici. Sa lijeve strane Daničić je ubacio a Serderov udarac odlično brani Santini.

Iako je Istra 1961 na početku sezone najavljivala “bijeg” sa donjeg dijela tablice, sa ovakvim pristupom puno je izglednija standardna borba za opstanak sa Hrvatskim Dragovoljcem. Svoju sljedeću utakmicu Istra 1961 igra kod kuće protiv Osijeka. Utakmica sa Osijekom igra se 22.08.2021. na Aldo Drosini sa početkom u 18:55h.

NK LOKOMOTIVA: Santini, Cipetić ( od 84′ Vranjković), Soldo, Haas, Miličević, Marić, Cokaj ( od 84′ Maleš), Pivarić ( od 55′ Stojković), Kačavenda ( od 72′ Hoxha), Aliyu, Dabro ( od 72′ Artistico)

NK ISTRA 1961: Lučić, Navarro, Matić, Silva ( od 46′ Galilea), Marin ( od 63′ Daničić), Mlinar, Perera, Blagojević ( od 63′ Perković) , Bande, Iličić, Tomić ( od 63′ Serderov)

Odgovori

Pin It on Pinterest