46. Trka na prstenac održati će se 22. kolovoza u 17 sati na trkalištu u Barbanu

Danas je najavljen program 46. Trke na prstenac u Barbanu te su se predstavnicima medija obratili Aldo Osip, tajnik Društva Trka na prstenac, Milio Grabrović, vođa konjanika, Martina Maurić, članica Organizacijskog odbora i Antonio Osip, prošlogodišnji slavodobitnik Trke. Tradicionalna manifestacija Trka na prstenac održat će se od 20. do 22. kolovoza na barbanskom Gradišću.  

U Barbanu je sve spremno za 46. Trku na prstenac. Tradicija se nastavlja i njeguje u Barbanu usprkos novim uvjetima održavanja. Pridržavat će se svih naloženih mjera zbog epidemiološke situacije, a podijelit će se posjetiteljima i besplatne ulaznice kako bi se lakše kontrolirao ulaz te održao red na gledalištu. Posjetitelji će moći nazočiti manifestaciji uz predočenje COVID-potvrde o preboljenom koronavirusu, potvrdu o testiranju s negativnim rezultatom ne stariju od 48 sati ili COVID-putovnicu, sve prema odredbi Stožera civilne zaštite RH. „Za sve posjetitelje koji nemaju navedene potvrde, organizirali smo brzo antigensko testiranje koje će biti moguće obaviti u centru Barbana 21. i 22. kolovoza od 14 do 18 sati, a cijena testa je 75 kuna,“ istaknula je Maurić.

Centralno mjesto ovogodišnjeg programa cijele manifestacije zauzimaju Trka za viticu u subotu i Trka na prstenac u nedjelju. Obje trke počinju u 17 sati na barbanskom Gradišću.

Službeno otvorenje programa 46. Trke započinje podizanjem zastave u 20.30 sati u petak, 20. kolovoza. Tada se čitaju imena svih 16 konjanika koji su zaslužili da ove godine sudjeluju na Trci. „Nakon podizanja zastave, uslijedit će otvorenje izložbe pod nazivom „Susret s prošlošću“. U skupnoj izložbi predstavit će se Tarcizio Bastijanić sa zabilježenim trenucima u vremenu i Silvano Jelenić sa starim razglednicama i markama. Početak izložbe planira se u 21 sat u Centru za posjetitelje Barban,“ predstavio je program Aldo Osip.

26. Trka za viticu održat će se u subotu u 17 sati na Gradišću i nakon toga uslijedit će noćno gađanje glinenih golubova koje se očekuje oko 21 sat.

U nedjelju se održava 46. Trka na prstenac. Zahvaljujući našem velikom medijskom partneru HRT-u, i ove godine moći će se pratiti Trka i uživo. Prijenos na drugom programu HRT-a omogućit će da barbanska Trka na prstenac postaje prepoznatljiva na području cijele Hrvatske.

Vođa konjanika Grabrović predstavio je svih 16 konjanika koji su ove godine uspjeli proći kvalifikacije i ući u društvo odabranih. Njihove vještine možete pogledati u subotu i nedjelju, nadolazeći vikend. “Zahvaljujem se ovim putem svim konjanicima i njihovim kopljonošama, Izvršnom odboru i svim članovima Društva Trka na prstenac te prijateljima koji sudjeluju u organizaciji Trke na prstenac.“

Od 21 konjanika koliko ih se prijavilo, prošlo je njih 16  i tako su ušli u ovo odabrano društvo, a oni za ovu godinu jesu: Milio Grabrović – vođa konjanika, Guido Babić, Luka Kancelar, Daniel Broskvar, Bruno Kožljan, Nandi Radola, Diego Učkar, Bruno Celija, Mauricio Učkar, Goran Špada, Stefano Osip, Matteo Rojnić, Andrej Kancelar, Petar Benčić, Silvio Učkar i Antonio Osip.

U svakodnevnom programu tijekom tri dana manifestacije neće biti zabavnog dijela programa, no ono bitno je da se tradicija održavanja Trke nastavlja i to ponajviše zahvaljujući velikoj podršci svih sponzora i medija.

„Želim se zahvaliti posebno našim sponzorima koji nas podržavaju, a posebno glavnom ovogodišnjem sponzoru HEP d.d., a zatim Fortenova grupi te tvrtkama Rudan d.o.o. i A.B.S.,“ istaknuo je Aldo Osip dodajući da je lista sponzora i prijatelja Trke vrlo duga te da se ovim putem svima njima posebno zahvaljuju. 

Sponzor nagrade pobjednika Trke za viticu u subotu je tvrtka ABS d.o.o., a nagrada iznosi 10.000 kuna, dok je za nagradu pobjednika nedjeljne Trke sredstva osigurala trvtka Rudan d.o.o. i to u iznosu od 30.000 kuna.

Upućuje se poseban apel svim ljubiteljima ove barbanske tradicije, da dođu ranije, barem oko 16 sati, ne bi li se spriječilo stvaranje nepotrebne gužve. Sjedišta na tribinama bit će  postavljena na propisnoj udaljenosti, dok će gledatelji, s lijeve strane trkališta, u pineti, imati dovoljno prostora da budu na distanci, s obzirom da će i ove godine biti propušten manji broj. 

Pratite Trku na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

http://trkanaprstenac.hr/

Sponzori i partneri 46. Trke na prstenac:

FORTENOVA GRUPA, HEP D.D., RUDAN D.O.O., ABS S.O.O., ZLATARNA DAVID, UVESCO ARENA HOSPITALITY GROUP, GRAD PULA, STROJOPROMET, CROATIA OSIGURANJE, JEDINSTVO, TRGOMETAL, TEHNOMONT D.D., TEHNOLINE TELEKOM, EICO, CESTA D.O.O., ISTARSKE CESTE, OTP BANKA, RENCO D.O.O., GIT VARAŽDIN, TGT ADRIATIC, VIA ING, VEMA ING, ETRADEX, LJEKARNA VALUN, CONSULTUM KOMPARIĆ, BOCCAPORTA, ISTARSKA ŽUPANIJA, KAPELOTO BETON, VODOPROMET, FERMAL, OPĆINA BARBAN, TEŽAK D.O.O., FRIZERSKI SALON MARINELA, PIZZERIA ZARA, PRSTENAC, TROŠT TRANSPORT, ERMAN ŽMINJ, TO. GRAIZIA i AQUAPARK ISTRALANDIA. 

Odgovori

Pin It on Pinterest