Prijavljen zbog više kaznenih djela

 

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je maloljetni hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo računalne prijevare. Dva kaznena djela teška krađe počinio je zajedno s 19-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Maloljetnika se sumnjiči da je zajedno s 19-godišnjakom, u noći sa 6. na 7. lipnja, u kampu u Valbandonu, prerezao žicu i ušao u kamp, gdje je potom prerezao sajle i otuđio tri brdska bicikla. Time su oštetili 53-godišnju njemačku državljanku i 39-godišnjeg njemačkog državljanina za više tisuća kuna. Iste noći, na terasi ugostiteljskog objekta u Vodnjanu, provalili su u škrinju sa sladoledom i otuđili sladolede, čime su pravnu osobu iz Vodnjana oštetili za nekoliko tisuća kuna.

Prvo kazneno djelo krađe, za koje ga se tereti, maloljetnik je počinio 26. travnja, kada je iz otvorenog školskog autobusa na parkiralištu osnovne škole u Vodnjanu, otuđio novčanik s dokumentima, karticama i novcem, čime je 64-godišnjaka oštetio za više stotina kuna. Potom je 6. lipnja, na Trgu Slobode u Vodnjanu, iz otključanog automobila Hyundai, pulske registarske oznake, otuđio torbicu s mobitelom, ključevima i novčanikom, nakon čega je s otuđenom bankovnom karticom na bankomatu podignuo novac. Time je 59-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog maloljetnika podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok je 19-godišnjak 9. lipnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pin It on Pinterest