Postavljanje umjetnih izbočina jastučastog oblika u Ul. Rimske centurijacije

Zbog izvođenja radova od ponedjeljaka se zatvara Ulica Rimske centurijacije

Kako bi se osiguralo lakše prometovanje niskopodnih autobusa javnog gradskog prijevoza duž Ulice Rimske centurijacije, a koje je otežano zbog uzdignutih ploha od granitnih kocki postavljenih u svrhu usporavanja prometa, pristupit će se zamjeni istih novim jastučastim usporivačima prometa i pratećom signalizacijom. Osim navedenih radnji, u sklopu nove organizacije prometa, na koju je ishodovana suglasnost MUP-a, izvršit će se sanacije dijela prometne površine gdje su uočena udubljenja i mrežaste pukotine, te će se izvesti i rampe za osobe smanjene pokretljivosti na pješačkom prijelazu netom prije raskrižja Nobileove i Ulice Rimske centurijacije.

Radove će izvođač – trgovačko društvo Cesta d.o.o. – izvodi u periodu od 23. kolovoza do 2. rujna 2021. godine i to po fazama kojima će biti prilagođena prometna regulacija. 

U prvoj fazi,  koja se dijeli na period od 8-16h i 16-8h predviđeno je zatvaranje Ulice Rimske centurijacije od raskrižja s Ulicom Rižanske skupštine do Stankovićeve ulice. Nakon  radnog vremena zatvoreno raskrižje jednosmjerne Nobileove ulice  s Ulicom Rimske centurijacije  će se pustiti u promet pod gradilišnim uvjetima.

U drugoj fazi predviđeno je zatvaranje Ulice Rimske centurijacije od raskrižja s Nobileovom ulicom do Stankovićeve ulice, a u trećoj fazi bit će zatvorena Ulica Rimske centurijacije od Ulice Eugena Kumičića do Strankovićeve ulice.

Za vrijeme svih tri faza obilazak je osiguran od Ulice Rižanske skupštine preko Karlovačke ulice na Stankovićevu.

U prvoj i drugoj fazi dio Ulice Eugena Kumičića iz jednosmjerne ulice postaje slijepa dvosmjerna ulica, kako bi stanari mogli ulaziti i izlaziti iz obližnjeg stambenog parkirališta.

Nadalje, a slijedom navedenog, od ponedjeljka 23.08.2021. nakon 8 sati autobusi koji prometuju na liniji 6 (Jadreški-Valkane-Jadreški) neće prometovati Ulicom Rimske centurijacije već će koristiti Zagrebačku ulicu za prometovanje u smjeru Valkana. U smjeru Jadreški autobusi će prometovati uobičajenom trasom. Zamjenska stajališta za ona u Ulici Rimske centurijacije bit će u Zagrebačkoj ulici.

Predmetni radovi izvode su u sklopu aktivnosti redovitog održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Pule.

Mole se svi sudionici u prometu na dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.

Odgovori

Pin It on Pinterest