Svečanim podizanjem zastave otvorena je 46. Trka na prstenac u Barbanu

Otvorenje skupne izložbe „Susret s prošlošću“

Sinoć je svečanim podizanjem zastave Trke na prstenac službeno otvorena 46. po redu tradicionalna manifestacija u Barbanu koja se održava ovog vikenda na barbanskom trkalištu – Gradišću. Centralno mjesto ovogodišnjeg programa zauzimaju Trka za viticu u subotu i Trka na prstenac u nedjelju. Obje trke počinju u 17 sati.

Otvorenje 46. Trke održano je u drugačijim okolnostima, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. „Ponosan sam što vas večeras ipak mogu sve ovdje pozdraviti, usprkos novim okolnostima, tradicija se nastavlja i to je bitno! Da nastavimo tradiciju u duhu Trke i na čast svih sudionika, prijatelja Trke, te onima koji godinama daju podršku ovoj manifestaciji,“ istaknuo je predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus.

Sastavni dio svečanog otvorenja čini i čitanje imena ovogodišnjih 16 konjanika, i njihovih kopljonoša, koji sudjeluju u obje trke, a oni ove godine jesu: Milio Grabrović – vođa konjanika uz kopljonošu Alda Pausa, Guido Babić i kopljonoša Matija Verbanac, Luka Kancelar i kopljonoša Alen Grizila, Daniel Broskvar i kopljonoša Filip Pavlić, Bruno Kožljan i kopljonoša David Rojnić, Nandi Radola i kopljonoša David Biljuh, Diego Učkar i kopljonoša Leonard Draguzet, Bruno Celija i kopljonoša Luka Lupetina, Mauricio Učkar i Valter Precis, Goran Špada i Enzo Špada, Stefano Osip i kopljonoša Nikola Milevoj, Matteo Rojnić i kopljonoša Teo Verbanac, Andrej Kancelar i kopljonoša Dragan Popović, Petar Benčić i kopljonoša Erik Roža, Silvio Učkar i kopljonoša Alan Rojnić te Antonio Osip i kopljonoša Jure Paus.

Uslijedilo je otvorenje izložbe u Centru za posjetitelje pod nazivom „Susret s prošlošću“. U skupnoj izložbi predstavili su se Tarcizio Bastijanić sa zabilježenim trenucima u vremenu i Silvano Jelenić sa starim razglednicama i markama.

Zbog sigurnosnih mjera i ove godine ograničen je broj posjetitelja. Stoga je od iznimne važnosti suradnja s Hrvatskom radio televizijom koja omogućuje da će i ove godine Trku na prstenac u nedjelju prenositi Drugi program Hrvatske televizije. Trka  će se moći pratiti s početkom u 17.15 sati.

Posebno hvala svima koji su podržali održavanje ove vrijedne tradicijske manifestacije, kao što je glavni sponzor HEP d.d., zatim Fortenova grupa kao i tvrtkama Rudan d.o.o. i A.B.S. Sponzor nagrade pobjednika Trke za viticu u subotu je tvrtka ABS d.o.o., a nagrada iznosi 10.000 kuna. Nagradu za pobjednika nedjeljne Trke u nedjelju osigurala je trvtka Rudan d.o.o. i to u iznosu od 30.000 kuna.

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Pratite Trku na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

http://trkanaprstenac.hr/

Odgovori

Pin It on Pinterest