Istra 1961 šokirala Osijek!

U sklopu 6. kola 1. HNL, Istra 1961 ugostila je momčad iz Osijeka na svojoj Aldo Drosini. Utakmicu su obilježili promašaji Osijeka koje su iskoristili nogometaši Istre 1961 i iz ključnih situacija uspjeli postići dva pogodka. Pogodke su postigli Bande i Mišković. Vrijedi napomenuti kako je debitant Mahmoud Abdallahi ostavio vrlo dobar dojam.

Prva prilika pripala je Osječanima. U 1′ Mierez se našao u prilici, no njegov udarac brani Lučić. Minutu kasnije, Istra uzvraća iz kornera. Pucao je debitant Mahmoud Abdallahi. U 6’ ponovno pravovremeno utrčava Abdallahi, vara Ivušića no lopta odlazi visoko preko gola. U 15’ Bohar je uzvratio iz slobodnog udarca ravno u Lučića koji lakoćom brani. Do sljedećeg uzbuđenja čekalo se do 19’ kada Serderov puca sa ruba kaznenog prostora, no njegov udarac odlazi pored gola. Zatim je uslijedilo zatišje u kojemu se ozlijedio Lončar u redovima Osijeka, te smo gledali borbu za prevlast na sredini terena. Slijedilo je nekoliko prilika pred sami kraj prvoga poluvremena. U 46’ sa ruba kaznenog prostora pucao je Kleinheisler, no njegov pokušaj odlazi pored gola. U 49’ prvoga poluvremena Kleinheisler puca ponovno ravno u Lučića. U 50’ sudačke nadoknade, iz slobodnog udarca probao je Bočkaj, no lopta odlazi preko gola. Osječani su se ispromašivali te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0 – 0.

U nastavku, ponovno prva prilika pripada Osječanima, pucao je Mierez glavom, no ravno u Lučića. U 52′ Bande pravovremeno utrčava, no Ivuśić odlično brani. U 62′ najbolja prilika Osijeka. Kleinheisler je gađao suprotni kut, a Lučić vršcima prstiju obranio.Nekoliko minuta kasnije, u 66’ debitant Abdallahi nastavlja iznenađivati. Nanizao je nekolicinu igrača Osijeka no njegov završni udarac bio je preslab. Osijek je uzvratio preko Miereza koji glavom puca pored gola. U 81’ Žaper je snažno pucao, a Lučić joś bolje obranio i sačuvao pulsku mrežu. U 82′ Lisica i Beljo su pucali unutar kaznenog prostora, no Ivušić fantastično brani. Samo minutu kasnije Bande pravovremeno ulazi, izbija sam pred Ivušića i pogađa suprotni kut za 1- 0.  Točku na i postavio je đoker sa klupe Mišković. Beljo je povukao kontru sa centra, te dodao za Miškovića koji pravovremeno ulazi u kazneni prostor i pogađa za veliko slavlje Istre 1961. Istra je mogla i do 3. pogodka kada je Abdallahi pucao no Ivušić je spasio gol Osijeka.Do kraja utakmice Osijek nije uspio smanjiti vodstvo Puljana, te su “Zeleno-žuti” upisali velika tri boda.

Sljedeću utakmicu Istra 1961 igra u gostima protiv Šibenika. Utakmica sa Šibenikom igra se 28.08.2021. sa početkom u 21h.

NK ISTRA 1961: Lučić, Marin ( od 80′ Daničić), Galilea, Matić, Navarro, Blagojević ( od 61′ Mlinar), Perera, Abdallahi, Serderov ( od 60′ Lisica), Beljo, Bande ( od 90′ Mišković)

NK OSIJEK: Ivušić, Lončar ( od 39′ Nejašmić), Škorić, Bralić, Bočkaj, Kleinheisler ( od 67′ Hiroš), Žaper ( od 86′ Pilj), Jugović ( od 67′ Gržan), Miloš, Bohar ( od 68′ Mance), Mierez

Odgovori

Pin It on Pinterest