Slavodobitnik 26. Trke za viticu je Andrej Kancelar

Jučer je održana 26. Trka za viticu kao uvertira za 46. Trku na prstenac

Trka za viticu se već 26 godina održava u subotu pred Trku na prstenac. Pobjedu ovogodišnje Trke za viticu izborio je Andrej Kancelar s ukupno 5,5 bodova.

U prvom trku pogodio je 2 punta, u drugom trku 0,5 punta, a u trećem trku je pogodio u sridu te je tako dobio 3 punta. Ukupan zbroj od 5,5 punta donijelo mu je večerašnju pobjedu. Kancelar je ovogodišnju titulu slavodobitnika Trke za viticu osvojio na konju Ramzes vlasnika Kristijana Kancelara, a uz podršku i asistenciju kopljonoše Dragana Popovića. 

Slavodobitniku Vitice pripala je nagrada sponzora tvrtke ABS d.o.o. u iznosu od 10.000 kuna, a predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus uručio odnosno „nataknuo“ je prsten (viticu) na koplje kao posebnu nagradu. Viticu je izradila Zlatarna David.

Časni sud 26. Trke za viticu činili su njegovi članovi: predsjednik Danijel Učkar te Marino Broskvar i Kristijan Kancelar. Podizači prstenca današnje Vitice bili su Renco Kolić i Aldo Kožljan, a roženice je zasvirao Mihael Glavaš. Za 26. Trku za viticu karetu je vozio Milan Jurković, a vođa kopljonoša je bio Sandi Maurić. 

Danas je održano i noćno gađanje glinenih golubova, također poznata tradicija i dodatni program uz barbansku Trku.

Program u Barbanu se nastavlja još sutra s centralnim događajem – 46. Trkom na prstenac koja počinje u 17 sati na trkalištu Gradišće. Da li će biti više sreće za sve konjanike koji sudjeluju na Trci na prstenac? Dođite na barbansko Gradišće i pratite uživo ishod ovogodišnjeg natjecanja ili možete pratiti direktan prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije s početkom u 17:15 sati. Trku možete pogledati i prateći livestreaming na službenoj facebook stranici zahvaljujući Medvid produkciji d.o.o. iz Pule. Posebno hvala svima koji su podržali održavanje ove vrijedne tradicijske manifestacije, kao što je glavni sponzor HEP d.d., zatim Fortenova grupa kao i tvrtkama Rudan d.o.o. i A.B.S.

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Pratite Trku i na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

http://trkanaprstenac.hr/

Odgovori

Pin It on Pinterest