Ekskluzivni koncert TAMARE OBROVAC “TRANSHISTRIA RECONSTRUCTED”

Ekskluzivni koncert TAMARE OBROVAC “TRANSHISTRIA
RECONSTRUCTED”, po prvi puta na bastionu Kaštela u Puli
PONEDJELJAK, 30.8.2021., 20:30h
KAŠTEL, SJEVEROISTOČNI BASTION


Ulaznice za ovaj ekskluzivni koncert po cijeni od 80 kn možete kupiti u Activa Travel Pula, Scalierova 1, te putem weba na www.entrio.hr, link na ulaznice: www.entrio.hr/event/-tamara-obrovac-transhistria-reconstructed-ekskluzivni-koncert-9769

Broj gledatelja biti će ograničen sukladno epidemiološkim mjerama, ali će koncert biti moguće pratiti i putem (besplatnog) livestreama u režiji pulske Medvid produkcije na Tamarinom Facebook i Youtube kanalu:

Covid putovnice nisu potrebne. Zbog epidemioloških mjera vodit će se pisana evidencija posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.

Koncert pod nazivom “Transhistria Reconstructed” održati će se 30.8.2021. u 19.30 sati na bastionu Kaštela u Puli, gdje će Transhistria ensemble nastupiti u punom sastavu pred publikom, te uz online prijenos zaokružiti livestream seriju “Transhistria Deconstructed” održanu tijekom protekle godine.

Tamara Obrovac Transhistria ensemble:

Tamara Obrovac – glas, skladbe 

Uroš Rakovec – gitara, mandola 

Žiga Golob – kontrabas 

Fausto Beccalossi – harmonika 

Krunoslav Levačić – bubnjevi 

Koncert će slijediti ideju i koncept Transhistria Deconstructed serije tako što će se održati na kulturološki i vizualno zanimljivoj lokaciji bastiona Kaštela (Povijesnog i pomorskog muzeja Istre) sa kojega se pruža prekrasan pogled na cijeli grad te posebno na Arenu u pozadini bastiona, kao i glazbeni koncept koji se sastoji u neprekinutoj šezdesetminutnoj izvedbi izabranih Tamarinih skladbi povezanih improvizacijama inspiriranim mjestom na kojem se koncert održava.

Ulaznice po cijeni od 80,00 kn dostupne su putem sustava Entrio (www.entrio.hr) i u poslovnici agencije Activa Travel, Pula, Scalierova 1.

Cijena ulaznice na dan koncerta će iznositi 100 kn

Više o projektu:

Transhistria ensemble će koncertom pod nazivom “Transhistria Reconstructed” (30.8.2021. u 19:30 sati na Kaštelu u Puli), zaokružiti seriju livestream dueta Transhistria Deconstructed koja je započela krajem 2020. godine sa željom da se tijekom Covid19 pandemije održi koncertna aktivnost.

Tijekom ove serije potrudili smo se da iskustvo gledanja online koncerata dovedemo na jednu novu razinu, kako vizualno – odabirom manje eksponiranih, atraktivnih i baštinski zanimljivih lokacija u Istri na kojima su se održavali koncerti, tako i u glazbenom smislu, novim konceptom – dekonstrukcijom Transhistria ensemblea na 4 dueta Tamare Obrovac sa svakim članom benda.

Koncerti su se održali na četiri različite prekrasne lokacije tijekom četiri godišnja doba.

Prvi koncert sa Faustom Beccalossijem na harmonici održan je 31.10.2020. ispred crkvice Sv. Roka u Draguću, duet sa kontrabasistom Žigom Golobom 07.03.2021. na živopisnoj renesansnoj Placi u Svetvinčentu, duet sa bubnjarom Krunoslavom Levačićem 24.04.2021. ispred prekrasne srednjovjekovne utvrde Possert, dok se duet Tamare i Uroša Rakovca na gitari i mandoli održao na zaista posebnom arheološkom lokalitetu Sipar kod Umaga.

Istra kao izvorište Tamarinog glazbenog izričaja obiluje takvim malim draguljima, koje smo glazbom i slikom željeli spojiti, kako bi ta ljepota bar malo uljepšala turobna pandemijska vremena.

Sudeći po zaista velikom broju pregleda kao i sjajnim reakcijama vjerujemo da smo u tome i uspjeli, hvala svima koji su nas pratili i podržavali.

Koncerti su bili izvođeni u formi neprekinutnih 45-minutnih izvedbi, u kojima su glazbenici Tamarine skladbe povezali otvorenim improvizacijama inspiriranim mjestom na kojem su se koncerti održavali.

Forma dueta donijela je i novi glazbeni pristup, novi način izvedbe Tamarinih skladbi i otvorila neke nove «svjetove» improvizacije koje će nam glazbenici ansambla, slijedeći glazbenu formu neprekinute izvedbe u trajanju od 60 minuta, predstaviti na završnom koncertu na Bastionu Kaštela u Puli, Tamarinom rodnom gradu.

Za vrhunske video snimke zaslužna je ekipa Pulske Medvid produkcije koja će sve pratiti i na ovom koncertu.

“Transhistria ensemble djeluje u ovom sastavu od 2005 godine, od tada nas veže glazba, ljubav i prijateljstvo.

Sretna sam što sam okružena tako sjajnim glazbenicima sa kojima mogu dijeliti neizmjernu radost muziciranja i glazbene komunikacije koja na svakom koncertu dobiva neku novu formu, novu izvedbu.

Uživala sam u duetima sa svakim od ovih izuzetnih glazbenika, na svim koncertima su se dogodila neka nova glazbena iznenađenja, drago mi je stoga da ćemo upravo na bastionu Kaštelu u Puli, uz predivan pogled na moj rodni grad predstaviti opet neke nove i drugačije glazbene svjetove, igre i improvizacije” 

Tamara Obrovac

Podrška: Ministarstvo kulture i medija, Grad Pula, TZ Grada Pula, Istarska županija

Produkcija: Umjetnička organizacija Transhistria ensemble

Livestream: MedVid produkcija

Organizacija koncerta: Rock Caffe Pula


Više informacija o koncertu možete pronaći i na web stranici: www.tamaraobrovac.com/en/news/TRANSHISTRIA-RECONSTRUCTED/ i www.tamaraobrovac.com

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/3074309619513712?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A

Odgovori

Pin It on Pinterest