U ponedjeljak, 6. rujna nastava započinje u školskim klupama uz pridržavanje epidemioloških mjera

Produženi boravak učenika nižih razreda osnovnih škola kao i prije pojave pandemije koronavirusa

Nakon što su uoči početka nove školske 2021./2022. godine  Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili Modele  i preporuke za rad predškolskih i školskih ustanova u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19, zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, dr.med. u prisustvu pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Elvire Krizmanić Marjanović održala je sastanak s ravnateljem Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandrom Stojanovićem, dr.med. i načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Pule Ivicom Rojnićem.

U ponedjeljak, 6. rujna nastava započinje u školskim klupama uz pridržavanje epidemioloških mjera. O primjeni pojedinog modela nastave A, B, C, zatvaranju ili otvaranju odgojno-obrazovne skupine ili razrednog odjeljenja u pojedinoj školi ili više škola odlučivat će lokalni stožeri.

Ako učenicima od petog  do osmog razreda u učionici nije osiguran fizički razmak od 2 metra učenici i nastavnici su obavezni nositi maske.

Dopušteno je miješanje učenika različitih odgojno-obrazovnih skupina koje su slične dobi i uobičajeno provode školske i izvanškolske aktivnosti zajedno s drugim učenicima i nastavnicima.

Nakon što su na adresu gradske uprave pristigli brojni upiti u svezi organizacije produženog boravka u nižim razredima donesena je odluka da će sva djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole moći polaziti produženi boravak na način kao što su to činili i prije pojave pandemije koronavirusa.

Budući da je dopuštena praksa studenata u školskim ustanovama, zaključak sa sastanka je da ravnatelji u svoje protokole uvedu da osobe koje dolaze na praksu moraju imati potvrde o cijepljenju ili PCR test ne stariji od 72 sata.

Na kraju radnog sastanka zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, dr.med. rekla je kako nas je situacija s pandemijom COVID-19 u kojoj smo se našli, između ostaloga, naučila i jednu važnu lekciju – zdravlje je neprocjenjiva vrijednost, stoga budimo zahvalni na njemu i čuvajmo ga.

Odgovori

Pin It on Pinterest