Zlato za Vuković i srebro za AK SPEKTAR!

11.09.2021 godinu Ptuju, Slovenija, održan je 53. Memorijal Bojana Hrevatina na kojem je nastupilo oko 100 natjecatelja iz 5 država.

Na natjecanju su Hrvatsku zastupali članovi pulskog AK Spketra, njih čak 7 i tu sastavu Jelena Vuković, Sandro Krupljan, Emilio Zonta, Massimo Iveta, Marin Giljanović, Amar Zec i Alis Mustafić, pod vodstvom Jelene Vuković kao trenerice, te asistentice Katarine Polić, Helene Paris, Alekse Stančić, Ive Ivetta, Vedrana Sunića i mame Zec i Mustafić.

Spektar je postao u Hrvatskoj jedan od najbrojnih klubova za osobe s invaliditeom šti se tiče sportaša u invalidskim kolicima, uz profesionalno i stručno vodstvo trenera Ivana Radešića i Katje Luketić, članovi Spektra napreduju sa svojim rezultatima, te su tako i ovaj put pokazali zavidne rezultate.

Natjecanje se održalo u troboju bacačkih disciplina kugla, koplje, disk, troboju vožnji u invalidskim kolicima na 100,400 i 800 metara u sportskim i običnim kolicima, te memorijalna utrka na 100 metara, bilo je to u jedno i prvenstvo Slovenije.

Članovi Spektra nastupili su u trboju bacanja i na memorijalnoj utrci na 100 m.

Sandro Krupljan osvojio je brončanu medalju i apsolutno 3 mjesto u troboju, bacivši izvanredan rezultat u bacanju diska 18,72, rezultat koji je bolji od Hrvatskog rekorda.

Amar Zec osvojio je bronačanu medalju i apsolutno 3 mjesto u troboju, najboljim osobnim rezultatom u bacanju čunja sa rezultqtom 16,63.

Marin Giljanović bacio je svoj najbolji osobi rezultat u bacnju kugle sa rezultatom 4,36 m.

Jelena Vuković bila je apsolutno prva u troboju bacanja kugle, koplja i diska.

Kako je ovo bilo i ekipno natjecanje,  AK Spketar je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju, odmah iza Slovenije koja je bila prva, a treće mjesto osvojila je ekipa Bosne i Hercegovine. Ekipa AK Spektra i sastavu Massimo Iveta, Emilio Zonta, Sandro Krupljan i Jelena Vuković, zbrojem svojih rezultata donijeli su Spketru srebro.

Odgovori

Pin It on Pinterest