Dođi u Grad! – Vieni in città! // Poziv na dostavu prijedloga visećih umjetničkih instalacija

PO Z I V

za izradu visećih instalacija koje će biti postavljene u Ulici Sergijevaca u sklopu programa DOĐI U GRAD! – VIENI IN CITTÀ!,  koji će se održati od 9. listopada do 19. studenog 2021. godine

Javna ustanova Pula Film Festival u svojstvu koordinatora programa, pod pokroviteljstvom Grada Pule, Dođi u grad!Vieni in città!, poziva zainteresirane umjetnike i entuzijaste da se prijave za izradu umjetničkih visećih instalacija koje će biti postavljene duž Ulice Sergijevaca.

UVJETI:

1. Autori odabranih radova imat će na raspolaganju iznos od 15.000,00 kuna neto koji uključuje kompletnu realizaciju djela (naknada, materijal, izrada i postava). O odabiru predloženih radova odlučivat će povjerenstvo kojeg čine predstavnici Grada Pule i struke. Odabrati će se do 5 radova, a s autorima će se sklopiti Ugovor. Odabrani radovi moraju biti postavljeni zaključno sa 14. listopadom u jutarnjim satima.

2. Poziv za prijavu prijedloga otvoren je do 30. rujna 2021. godine u 12.00 sati. Biografija autora, okvirni troškovnik i idejno rješenje, s uključenom  vizualizacijom viseće umjetničke instalacije u prostoru i specifikacijama dimenzija i težine, dostavljaju se u digitalnom obliku putem e-pošte dodjiugrad@pulafilmfestival.hr  s predmetom – INSTALACIJE.  

3. Instalacije je moguće postaviti (u suradnji s tehničkim odjelom JU Pula Film Festival) na hvatištima koja se nalaze na visini od 5m. Ulica Sergijevaca raspolaže s ukupno 16 hvatišta.

Način postavljanja instalacija:  

– Opcija 1: korištenje 2 hvatišta (jedno preko puta drugog) s maksimalnom težinom instalacije od 25kg

– Opcija 2: korištenje 4 hvatišta (s napomenom da su prva dva hvatišta udaljena cca 15-20 metara od druga dva) s maksimalnom težinom instalacije od 40kg

a) Viseće umjetničke instalacije moraju biti udaljene minimalno 4m od poda zbog neometenog prolaza interventnih službi.

b) Viseće umjetničke instalacije moraju biti izrađene od trajnog  izdržljivog materijala koji je otporan na sve vremenske uvjete.

c) Nakon odabira pristiglih idejnih rješenja, tehnički odjel JU Pula Film Festival i autori će odabrati pozicije i  način postavljanja visećih umjetničkih instalacija.

7. Instalacije ostaju u vlasništvu Grada s neograničenim pravom raspolaganja.

Više informacija moguće je dobiti putem e-pošte na: dodjiugrad@pulafilmfestival.hr  . 

Odgovori

Pin It on Pinterest